Galaxy S20 Ultra DxOMark puanı açıklandı!

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 Ultra DxOMark puanı belli oldu! Telefon kamera açısından beklentileri karşılayamadı ve listede 8. sırayı boyladı.

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung, bu sene Galaxy S20 Ultra akıllı telefon modelini piyasaya sürdü. Telefon Samsung tarafından üretilen 108MP’lik kamera ile büyük sükse yaptı. Telefon DxOMark puanı şu ana kadar belli olmamıştı. Ancak kamera konusunda bir ölçüt sayılan DxOMark bugün telefonu enine boyuna inceledi ve puanını verdi.

Tüketiciler bir akıllı telefonu satın alırken ilk olarak kameraya bakıyor. Telefon üreticileri kameranın telefonda kameranın tüketiciler üzerindeki etkisini anladığı zaman arka gövdeye daha fazla kamera yer vermeye başladı.  Galaxy S20 Ultra 5G’de F/1.8 diyafram açıklığına sahip 1/1.33 sensör büyüklüğüne sahip 108MP çözünürlüğünde bir ana kamera bulunuyor. Bu kameraya ek olarak ultra geniş açılı kamera 12MP çözünürlüğünde ve diyafram açıklığı f/2.2. S20 Ultra’da yer alan üçüncü kamera 10x optik zoom yapabilen 48MP çözünürlüğünde bir kamera. Telefona bir adette ToF kamerası yerleştirilmiş. Ön kısımda ise bir adet 40MP çözünürlüğünde f/2.2 diyafram aralığı bulunan bir kamera bulunuyor.

Aşağıda göreceğiniz üzere DxOMark bir inceleme videosu yayınladı. Bu videoda telefonun kamerasını diğer telefonların kameralarıyla kıyaslayarak inceliyor. DXOMARK Kamera testleri hakkında genel olarak şu açıklamayı yapıyor: “Akıllı telefon kamera incelemelerimizde puanlama ve analiz için DXOMARK mühendisleri, kameranın varsayılan ayarlarını kullanarak hem kontrollü laboratuvar ortamlarında hem de doğal iç ve dış ortamlarda 1600’den fazla test görüntüsü ve 2 saatten fazla video yakalar ve değerlendirir. Bu makale testlerimizin en önemli sonuçlarını vurgulamak için tasarlanmıştır.”

Galaxy S20 Ultra 5G vs Huawei P40 Pro karşı karşıya!

122 Puan alarak 7. sıraya yerleşti!

Samsung’un amiral gemisi modeli DxOMark incelemeleri sonucunda 122 puan alarak 7. sıraya yerleşti. Aşağıda tam listeyi görebilirsiniz. Listenin başında Çinli üreticiler var. Apple’ın tek telefonu 10. sırada yer alıyor. Detaylı inceleme için buraya tıklayın.

DxOMark liste