Galaxy Note 8 şimdiye kadarki en büyük ekrana sahip olacak

ntoe 8

Samsung’un önümüzdeki dönemde satışa sunmayı planladığı Galaxy Note 8 hakkında bazı yeni detaylar ortaya çıktı.

29 Mart’ta yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı tüm dünyaya tanıtan Samsung, şimdi de Galaxy Note 8 için kolları sıvadı. Zaten bir süredir geliştirme aşamasında olan Note 8 hakkında bazı yeni detaylar oraya çıktı.

Güney Kore kaynaklı bir rapora göre, Galaxy Note 8 Samsung’un şimdiye kadarki en büyük ekranlı amiral gemisi modeli olacak.

Hatırlanacağı üzere Samsung geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Note 7 modelinde büyük bir hüsran yaşamıştı. Telefon satışa sunulduktan bir süre sonra ardı ardına gelen patlama haberleri sonrasında bir bildiri yayınlayan. Samsung, patlamaların batarya kaynaklı olduğunu ve söz konusu modellerde batarya değişimi yapılabileceğini açıklamıştı. Fakat bataryası değiştirilen Note 7’lerin de patlaması işleri karıştırdı. Bu aşamadan sonra piyasadaki Note 7’leri toplatmaktan başka çaresi kalmayan Samsung, tarihinin en büyük zararlarından birine de imza atmıştı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan bu ibretlik olaydan ders alan Güney Koreli teknoloji devi, yeni amiral gemisi modellerin de işi hayli sıkı tutuyor. Güvenlik ve test süresine daha fazla zaman ayıran Samsung, Note 8 geliştirme aşamasında titiz davranıyor.

Zira ortaya çıkan raporda Note 8’in 6.32 inçlik bir ekranla geleceği, bu büyük ekran sayesinde batarya sıkışma ihtimalinin de azalacağı belirtilmiş. Yani Samsung’un ekranı büyütmesinin ana nedeni, olası bir batarya fiyaskosunun daha önüne geçmek.