Galaxy Note 8 mi yoksa iPhone 8 Plus mı daha sağlam?

note 8 3

Son dönemin iki gözde cihazı iPhone 8 Plus ve Galaxy Note 8 düşme testinde karşı karşıya geldi. Hangi cihaz daha sağlam dersiniz? İşte yanıtı.

Samsung’un kısa süre önce tanıttığı Galaxy Note 8, en çok satan Note modeli olmayı başarmıştı. Özellikle Güney Kore ve Amerika’da başarılı bir grafik çizen Note 8, Güney Koreli teknoloji devinin yüzünü güldürmeyi başarmıştı.

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan iPhone 8 Plus ise, beklenen ilgiyi görmedi. Apple’ın cam tasarımıyla dikkat çeken modeli, iPhone X’in gölgesinde kaldı. Teknoloji severler, iPhone 7 ile hemen hemen aynı tasarıma sahip bir telefonu almak yerine iPhone X’i beklemeyi tercih ediyorlar.

Peki son dönemde popüler olan bu iki modelden hangisi daha sağlam dersiniz? Bu sorunun yanıtını YouTube’ta bulunan bir video açık bir şekilde gözler önüne seriyor. İki model de belirli mesafelerden düşme testine tabi tutuluyor. Dilerseniz sonuca direkt olarak kendiniz bakabilirsiniz. İlgili videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Videodan da görüleceği üzere iPhone 8 Plus, Galaxy Note 8’e oranla biraz daha sağlam görünüyor. Elbette buradaki farklılıklar telefonların düşme açılarıyla da alakalı olabilir. Tabi Galaxy Note 8’in Edge ekrana sahip olması, düşme testinde dezavantaja neden olmuş gibi görünüyor.

Elbette bu düşme testleri gerçeği değiştirmiyor. Zira Note 8’in şu anda iPhone 8 Plus’a oranla çok daha başarılı bir satış grafiğine sahip olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır.