Galaxy Note 8, eski Gear VR gözlüklere destek vermeyecek

galaxy note 8 11

Yeni Galaxy Note 8, yanında yeni gereçlere ihtiyaç duyuyor. Eskilere elveda diyebilirsiniz.

Galaxy Note 8, hem tasarımı hem de gelişmiş özellikleriyle oldukça dikkat çekici bir telefon. Tabii ülkemizde 5 bin liralık satış fiyatı da bir o kadar dikkat çekici.

Hatırlarsanız Samsung, yakın bir zamana kadar çıkardığı telefon modellerinde USB Type-C bağlantı teknolojisini tercih etmiyor, bunun sebebi olarak da Gear VR sanal gerçeklik gözlüklerini gösteriyordu. Oculus VR ortaklığıyla hazırlanan bu gözlüklerin olabildiğince fazla cihazla çalışabilmesi için micro USB bağlantı teknolojisi ön plana alınmıştı. Fakat artık değişim zamanı geldi. USB Type-C bağlantı teknolojisi olan Note 8, aynı zamanda 6.3 inç değerde devasa bir ekrana da sahip.

Eğer Galaxy Note 8’de sanal gerçeklik deneyimi yaşamak istiyorsanız, en yeni Gear VR gözlüğü satın almanız gerekiyor. Bu gözlüğün yanında, kablosuz olarak Bluetooth aracılığıyla çalışan kontrolörler de var ve önceki Samsung modellerine de destek sunuluyor.

Ek olarak Samsung, Google’ın Daydream sanal gerçeklik platformu üzerine de çalışmalar yürütüyor, ancak henüz net bilgilerin aktarılması için erken.

iPhone 8’de Touch ID değil, 3D yüz tarama sistemi olabilir