Galaxy Note 5’in arka kapağında ilginç uygulama

galaxy note 5 arka kapak

Eğer bir Galaxy Note 5 almayı düşünüyorsanız, önünüzde sadece dört renk seçeneği var. Ancak bu seçeneği artık beş olarak düşünebilirsiniz. Çünkü Galaxy Note 5’in arka kapağını şeffaf hale getirebilir ve telefonun içini görünür şekilde yapabilirsiniz. Detayları haberimizde.

galaxy-note-5-arka-kapak

Samsung, Galaxy Note 5 için resmi olarak dört farklı renk seçeneği sunuyor. Geçtiğimiz günlerde ise Güney Kore’ye özel ek iki renk seçeneği duyuruldu. Fakat bir Reddit kullanıcısı, alternatif bir kullanım yolu paylaştı. Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz gibi Galaxy Note 5’in arka kapağını şeffaf olarak kullanmak mümkün.

Reddit üzerinden paylaşılan bu fotoğraf özel bir arka kapak değil. Bir kullanıcı, Galaxy Note 5’in arka kapağını sökmüş ve katmanları birbirinden ayırmış. Galaxy Note 5’in arka kapağı sırasıyla cam ve metal yüzeylerden oluşuyor. Kullanıcı, metal yüzeyi cam yüzeyden ayırarak, cam kısmını telefona tekrar geri takmış. Ardından ortaya bu görüntü çıkmış.

Anlatınca kolay görünse de aslında ciddi bir el becerisi gerektiğini söyleyelim. Çünkü cam ve metal yüzeyler birbirlerine yapıştırılmış durumda ve ayırmak için bir ısı kaynağı gerekiyor. Saç kurutma makinesi veya ısı tabancası ile bu sıcaklığı yakalamanız mümkün. Ardından ise katmanları ayırdıktan sonra kalan yapışkan parçaları, cama zarar vermeden temizlemeniz gerekiyor. Eğer eliniz böyle işlere yatkınsa, deneyebilirsiniz.

Ancak yine uyarımızı yapalım. Bu uygulama telefonunuzu büyük bir ihtimalle garanti kapsamından çıkaracaktır. Ek olarak ayırdığınız metal bölüm, cam yüzeyin daha dayanıksız bir hale gelmesine sebep olabilir. Yani çok hafif bir darbede bile camı kırabilirsiniz. Dikkatli olmakta fayda var, seçim sizin.

Android’in yeni virüsü ortaya çıktı: Ghost Push