Galaxy A5 (2017) pil ömrü ile rekor kırdı!

samsung galaxy a5 2017

Geçtiğimiz ay duyurulan Samsung Galaxy A5 (2017) batarya performansında liderliğini eline almayı başardı. İşte telefonun şaşırtıcı kullanım süresi.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, Galaxy A serisi modelleri ile orta seviye cihazlar arasında liderliğe oynuyor. Fiyat / performans oranı olarak başarılı sayılabilecek modellere sahip olan Galaxy A ürün ailesinin en yeni üyesi bir başka detay ile gündeme geldi.

Ülkemizde de satışa çıkan Galaxy A5 2017’nin pil testleri, telefona tarihi bir rekor imzalatabilir. Kapasitesine göre oldukça verimli bir kullanım süresi sunan cihaz, 11 saat 9 dakika ile güncel tüm rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Pil ömrü konusunda şimdiye kadar piyasaya çıkan en başarılı modellerden biri Sony Xperia Z3 Compact olarak biliniyordu. Ancak yeni Galaxy A5 2017, Xperia Z3 Compact modeline 1 saatten fazla bir süre fark atmayı başarıyor.

Aşağıdaki karşılaştırma tablosunda güncel çoğu akıllı telefonun pil test sonuçlarını görebilirsiniz. Cihaz, 11 saat 9 dakika ile standart bir kullanımda iki günü neredeyse garantileyebilecek seviyede.

5.2 inç ekran boyutuna ve 3000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip olan yeni Galaxy A5 2017, şarj süresi ile de yine zirveye oynuyor. Cihaz, 91 dakikada %100 şarj olabiliyor. Bu rakam rakiplerine kıyasla yine son derece dikkat çekici.

Galaxy A5 (2017) için karşılaştırmalı kullanım süresi test sonuçları

galaxy-a5-2017-pil-testi

Elon Musk’ın Çılgın Planları