Fotoğraf Makinesi ve Akıllı Telefon: Galaxy K Zoom

Samsung Galaxy K Zoom 2

Samsung’un kompakt kamerayla akıllı telefonu buluşturan Galaxy K Zoom modeli,  10x optik yakınlaştırma özelliğiyle birlikte kompakt fotoğraf makinesi deneyimini akıllı telefonla buluşturuyor. İlk bakışta Samsung’un Galaxy serisi akıllı telefon modellerinden ayıramayacağınız Galaxy K Zoom’un ön bölümü, Samsung’un diğer modellerinde pek farklı değil. Telefonun arka bölümüyse, ilk bakışta kompakt fotoğraf makinesi görünümüyle dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor.

İki cihazı tek potada eriten Samsung mühendisleri,  Galaxy K Zoom modelinin ön bölümünde 4.8 inç boyutunda Super AMOLED teknolojisinin kullanıldığı 1280x720p çözünürlüğünde ekran, 2 mega piksel çözünürlüğünde ön kamera, fiziksel home tuşu ve kapasitif dokunmatik tuşlar bulunuyor. Telefonun sağ tarafında deklanşör, güç ve ses tuşları konumlandırılmış. Sol taraftaysa microSD kart girişi yer alıyor. 64GB’a kadar destek sunan microSD kart girişi sayesinde telefonun hafızasını 64GB’a kadar arttırabilmeniz mümkün.  Telefonun üst bölümünde kulaklık ve mikrofon için 3.5mm jack girişi, alt bölümdeyse mikro USB bağlantı noktası bulunuyor.

Telefonun arka bölümünde, Galaxy Note 3 ve Galaxy S5 modelinde de kullanılan deri görünümlü ve delikli tasarım bizleri karşılıyor. Ayrıca Samsung Galaxy K Zoom’un kapağı çıkarılabiliyor.  10x optik yakınlaştırma yapabilen ve iç içe geçen objektif tasarımından dolayı K Zoom, son dönemdeki akıllı telefon modellerine oranla biraz daha kalın. Samsung’un ürettiği 4.4-44mm 1:3.1-6.3 diyafram aralığındaki 24mm lens, üst düzey kompakt kameraların sunduğu performansı akıllı telefona taşımış. Otomatik ve manuel netleme yapabilen kamerada optik sabitleme sistemi de bulunuyor. 20.7 mega piksel çözünürlüğündeki sensör sayesinde 5248×3936 piksel çözünürlüğünde fotoğraf, 1080p 60fps video kaydı gerçekleştirebiliyorsunuz.  Xenon ve LED flaş kombinasyonu sayesinde gece çekimlerinde de yüksek performans elde edebiliyorsunuz.

Samsung-Galaxy-K-Zoom-2

Galaxy K Zoom’un akıllı telefon tarafına geçtiğimizde, Samsung’un Exynos 5260 çip seti bizleri karşılıyor. 6 çekirdekli işlemci içerisinde 4 çekirdekli 1.3GHz Cortex A7 ve çift çekirdekli 1.7GHz Cortex A15 işlemcileri görev yapıyor. Mali-T624 grafik işlemcisiyle desteklenen telefonda 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanı bulunuyor. Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve Samsung TouchWiz ara yüzünü kullanan telefonun performansında her hangi bir sıkıntı bulunmuyor. Tepkilere cevap vermekte gecikmeyen telefonun performansını, çeşitli test programlarıyla test ettik. Oldukça başarılı sonuçlara imza atan Samsung Galaxy K Zoom’un,  Antutu benchmark programında 32312 puan alarak piyasadaki iddialı birçok akıllı telefon modelini geride bıraktığını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak, fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve akıllı telefonla fotoğraf deneyimini 1 adım daha ileri taşımayı düşünüyorsanız, Samsung Galaxy K Zoom tam aradığınız telefon.

Teknik Özellikler:

Ekran: 4.8 inç 720p Super AMOLED + Corning Gorilla Glass 3

İşlemci:  6 çekirdekli Samsung Exynos 5260

Grafik İşlemcisi: Mali-T624

Bellek: 2GB RAM

Depolama: 16GB dahili/64GB’a kadar microSD

Kamera: Önde 2.0MP/ Arkada 20.7MP Xenon ve LED flaş destekli

Bağlantı: çift bant Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, GPRS, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS ve GLONASS

Boyutlar: 137.5 x 70.8 x 16.6 mm

Ağırlık: 200 gr

Cep Telefonlarınızı ve Tabletlerinizi Güvence Altına Alın