Ford uyarı sistemleri bakın hangi teknolojileri kullanacak

ford kuga

Kazaları büyük ölçüde önleyeceği düşünülen Ford uyarı sistemleri, yeni teknolojiler ile bizi karşılıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Ford uyarı sistemleri her geçen gün daha da gelişiyor. Bu yeni sistemler sayesinde kaza riski önemli ölçüde düşüyor. Üstelik yeni gelecek olan sistemler işi çok farklı bir noktaya taşıyacak gibi görünüyor. Yollarda yaşanan trafik kazalarının her geçen gün daha da fazla arttığı şu son zamanlarda, bu haber biraz rahatlatabilir.

Trafikte en çok karşılaşılan kazalardan birisi de zincirleme türünde olanlardır. Bu kazalarda onlarca hatta yüzlerce araç birbirine girebiliyor. Ford böyle bir şeyin olmasını önlemeye çalışacak.

Ford yeni sistemleri nasıl bir etki yaratacak?

Ford tarafından geliştirilen bu yeni sistem ile birlikte, “otomobiller arası uyarı sistemi” denilen bir teknoloji kullanılacak. Araçlar birbirleri ile bu sistem sayesinde konuşabilecek. Diyelim ki ön tarafınızda bir otomobil var. Eğer otomobilin hava yastığı açılırsa size kaza uyarısında bulunulacak.

Ford uyarı sistemleri
Birçok kez zincirleme kazaların dikkatsizlik sonucu meydana geldiği görüldü. Öndeki araçlar kaza yaptıktan sonra arkadakiler ne yazık ki hamlelerinde geç kalabiliyor. Böyle bir durumda zincirleme kazaya katılan araç sayısında önemli bir artış yaşanıyor.

Ford yol güvenliği için veri ortaklığı gibi alanlarda da kendisini gösterecek. 16 aylık bir proje kapsamında şirket Avrupa komisyonuna yakın çalışmayı düşünüyor. Yeni sistemle birlikte araçların kaza yaptıkları haberi diğer sürücülere yine aracın kendisi tarafından gönderilecek.

Araçlar arasında haberleşme kulağa biraz ilginç gelse bile yine de son derece önemli. Bu tür teknolojiler kaza ihtimalini önemli ölçüde düşürebilir. Peki siz Ford tarafından geliştirilmesi düşünülen bu yeni sistem ile ilgili ne düşünüyorsunuz?