Final Fantasy XV sistem gereksinimleri açıklandı

ff13

Oyun dünyasının en köklü serilerinden biri olan Final Fantasy yeni oyunu ile PC’lere konuk oluyor. İşte Final Fantasy XV sistem gereksinimleri.

Oyun dünyasının en uzun soluklu serilerinden biri olan Final Fantasy, kısa süre önce 15. oyunuyla konsollarda boy göstermişti. Oyunun yapımcısı konumunda bulunan Square Enix, konsol versiyonlarından sonra şimdi de PC için kolları sıvadı. Önümüzdeki günlerde PC için raflardaki yerini alacak olan Final Fantasy XV, hikaye kurgusu ve oynanış dinamikleri ile beğeni toplamıştı.

Peki PC’nin bu köklü serinin yeni oyunu için ne derece yeterli? Eğer bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız, Square Enix tarafından yayınlanan Final Fantasy XV sistem gereksinimlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Minimum

Windows 10 w/ DirectX 11
8GB RAM
Intel Core i5-2400 (3.15ghz) ya da AMD FX-6100 (3.3ghz) CPU
Geforce GTX760 veya eşdeğer GPU

Önerilen

Windows 10 w/ DirectX 11
16GB RAM
Intel Core i7-3770 (3.4ghz) ya da AMD FX-8350 (4.0ghz) CPU
Nvidia GTX 1060 veya eşdeğer GPU

Açıkçası, Final Fantasy XV için açıklanan sistem gereksinimlerinin bir nebze yüksek olduğunu söylemek mümkün. Hele ki minimum sistem gereksinimlerinde bile 8GB RAM isteniyor olması biraz şaşırtıcı diyebiliriz. Keza şimdiye kadar çıkan oyunların bir çoğu 4GB RAM ile çalışabilecek düzeydeydi.

2018’in başlarında çıkması beklenen yapımın, 4K çözünürlük desteğine sahip olduğunu da belirtelim.