Final Fantasy XIV, Xbox’a geliyor

Final Fantasy XIV, Xbox'a geliyor

On yıl sürdü, ancak Square Enix’in çok sevilen oyunu Final Fantasy XIV sonunda Xbox konsollarına geliyor. İşte tüm detaylar.

Geliştirici, Final Fantasy XIV’ün 2024 baharında Xbox Series X/S için kullanılabileceğini açıkladı. PS5 muadili gibi bu sürüm de Series X’te 4K görselleri ve daha hızlı yükleme sürelerini destekleyecek. Xbox’a özel yükseltmelerin olup olmayacağı henüz belli değil. 6.5X yaması için bir açık beta bekleniyor. Başka bir deyişle, Xbox için beklenen güncellemeler oyunun geldiği dönemde hazır olacak.

Final Fantasy XIV, Xbox'a geliyor

Microsoft, Final Fantasy oyunlarını kataloğuna eklemek için can atıyor. 2019’da Game Pass’e VII’den XV’e kadar birçok sürümü içeren 10 oyun ekledi. Bununla birlikte, gelen oyunlar Final Fantasy hayranlarını hep hayal kırıklığına uğramıştı. Ancak uzun süren bekleme döneminden sonra artık nihayet oyun sevenler beklenen oyunu tadabilecek. Oyun, PS4 (2014), Mac (2015) ve PS5 (2021) ve 2013’te PS3 ve PC’de çıkış yaptı.

Final Fantasy XIV, hem Japon oyunculara hem de JRPG meraklılarına hitab eden bir oyun. Xbox, yerel stüdyoların Nintendo ve Sony’nin yerli konsolları ile ilgili yaşanan sorunlar yüzünden Japonya’da bir çok sorunla karşılaştı. Bu oyun, Microsoft’un kaderini birdenbire iyileştirmeyecek, ancak bazı oyuncular için oldukça iyi bir haber. Neticede oyun serisinin ciddi bir fan kitlesi var, öyle ki serinin filmleri de seviliyor diyebiliriz.

Lenovo Tab P12 : Öğrenme ve oyun olanaklarını bir araya getiriyor