Fiat Egea Güvenlik Testlerinde Hayal Kırıklığı Yarattı

euroncap fiat tipo underperforms 6

Türkiye’de önemli reklam kampanyaları ile kendini gösteren Fiat Egea Hatchback, güvenlik alanında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, her nedense İtalyan firması Fiat, Egea modelini Euro NCap testlerine sokmaktan itina ile kaçındı. Ne var ki Dodge Legon ve yeni Fiat Tipo Sedan ile aynı platformu ve güvenlik kafesini paylaşan. Aracın puanını tahmin etmek hiç de güç değil. Hem Dodge Leon hem de Fiat Tipo Sedan, standart donanım seviyelerinde, Avrupa’nın güvenlik konusundaki en yetkin kuruluşu EuroNcap’ten 5 puan üzerinden sadece 3 puan alabildiler. Ekstra ücretle satılan güvenlik donanımları sayesinde, bu puan 4/5’e kadar yükseldi.

Fiat Egea ‘nın En Büyük Zaafı

İtalyan üreticinin Türkiye’de ürettiği modelin açık ara en büyük zaafı ise yolcu koruması oldu. Egea, yolcu korumasında yüzde 62 gibi vasat bir değer elde etti. Sürücü koruma düzeyi ise yüzde 82 civarındaydı. Ki bu da, güncel otomobillerle karşılaştırıldığında hiç de tatminkar değil.

Opel Corsa ve Grande Punto, aradan uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen, Egea’dan çok daha yüksek puanlar elde etmiş ve o zamanki değerlendirmelere göre 5 yıldıza layık görülmüştü.Türkiye'de önemli reklam kampanyaları ile kendini gösteren Fiat Egea Hatchback, güvenlik alanında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.