Facebook’ta Büyük Açık!

Facebookta Buyuk Acik

Sosyal medyanın en çok kullanılan paylaşım sitesinden biri olan Facebook’ta büyük açık ortaya çıktı.

Ortaya çıkarılan açık yüzünden popüler sosyal ağ üzerindeki tüm fotoğraflarınız silinebilirdi.

Facebook'ta Buyuk Acik!

Sosyal medyanın en çok kullanılan paylaşım platformlarının başında gelen Facebook’ta büyük bir açık ortaya çıkarıldı. Hindistan’lı Laxman uthiyah isimli bir kullanıcı, Facebook’ta çok büyük bir açığı ortaya çıkardı. Birçok kullanıcı fotoğraflarının bir kısmını Facebook hesaplarında saklıyor. Hiçbir zaman oradan silinmeyeceğini düşünerekyapılan bu hareket, Laxman’ın bulduğu bir açık ile yanlış olduğu ortaya çıktı.

Ortaya çıkarılan bu açık Graph API’de bulunuyor. Bu API, geliştiricilerin uygulamalarda ve yazılımlarda Facebook verilerine ulaşmasına izin veriyor. Geliştirici Laxman Muthiyah ise Perşembe günü blogunda paylaştığı yazıda API’nın kendisine ait olmayan fotoğrafları silmeye izin veridğini yazmıştı. Geliştiricinin blogunda belirtiğine göre, API kullanılarak herhangi bir kurbanın albümünü silmek için, albümün ID numarasını bilmek yetiyor.

Diğer yandan Muthiyah durumu Facebook’a bildirdiğini ve sosyal ağın çok hızlı davranarak, sorunu iki saat içinde çözüme kavuşturduğunu belirtti. Bu açığı bulup sosyal medya devine raporlayan Muthiyah, onarımın ardından Facebook’tan 12.500 dolarlık bir ödül elde etmiş.

Apple Otomobil Üretecek!