Apple kendi sunucusunu üretecek!

apple sunucu

Dünya devi Apple, yeni bir işe daha el atmaya hazırlanıyor. Zaruri sebeplerden dolayı Apple kendi sunucularını üretmeye başlayabilir. İşte detaylar.

Dünyanın en büyük akıllı telefon ve tablet bilgisayar üreticilerinden biri olan Apple, son dönemlerde içerisine girdiği güvenlik ve şifreleme krizinden sonra radikal bir karar almış olabilir. Firma önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Apple sunucu mu üretecek?

Veri gizliliği konusunda FBI ile girdiği tartışmalar sonucunda Apple tarafında önemli değişiklikler yapılabilir. Günümüzde piyasaya 1 milyardan fazla Apple ürünü bulunuyor. iPhone, iPad, iPod ve bilgisayar tarafında Apple’ın kullanıcı kitlesi giderek büyüyor. Her geçen gün artan kullanıcı kitlesi beraberinde iCloud gibi sanal bir veri yığını oluşturuyor. Apple, iCloud’un yönetimi ve depolanması konusunda bulut hizmeti sunan firmalarla çalışıyor.

Amazon, Google ve Microsoft ile partnerlik içerisinde olan Apple’ın tüm verileri diğer üreticilerin sunucularında saklanıyor. Tüm veri trafiği de yine farklı yazılım ve donanımların süzgecinden geçiyor. İşte bu durum Apple’ı zora sokuyor.

Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen iCloud güvenlik krizinden sonra şimdi FBI ile arası bozulan Apple bu çıkmazdan kendi sunucuları ile kurtulmayı deneyebilir. Gerekli tüm donanım ve yazılım Apple bünyesinde üretilir ve firma kendi sunucularını kullanırsa eli daha fazla güçlenmiş olacak. Dolayısıyla firmadan önümüzdeki dönemlerde böyle bir gelişme bekleniyor. Aksi taktirde güvenlik skandalları devam edecek gibi duruyor.

Geçmişten günümüze Sony Xperia Z serisi!