Facebook ve Mozilla JPEG İçin Birleşti!

Facebook ve Mozilla JPEG Icin Birlesti

Resim formatı JPEG için bir araya gelen Mozilla ve Facebook, JPEG’in geleceğini belirleyecekler.

Artık çok eskiyen ve iyileştirme çalışmalarının başlaması gerektiğini düşünen iki dev bir araya gelerek çalışmalara başladı.

Facebook ve Mozilla JPEG Icin Birlesti!

Eskimiş olan JPEG formatının günümüz şartlarına göre yetersiz olduğunu ve yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraflar elde edebilmek için çok yüksek boyutlu bant genişliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten şirketin kurduğu ortaklık, Mozilla‘nın Mozjpeg yazılımının üzerine kurulacak.

Yeni JPEG encoder sayesinde Mozilla şuan anda JPEG görsellerini, hiçbir kalite kaybı yaşamadan yüzde daha küçük boyutlarda oluşturabiliyor. Bu oranı daha da yükseltebilmek için bir araya gelen Facebook ve Mozilla‘nın resim formatının geleceğini belirleyeceği konuşuluyor.

Her gün milyarlarca fotoğrafı depolaması gereken Facebook, bu fotoğrafların boyutlarında yaşanacak yüzde 5-10 arasındaki küçülme sayesinde donanım maliyetlerinden de büyük tasarruf edecek.

Mozilla‘nın bu girişiminin yanı sıra, Microsoft ve Google gibi devlerinde görsellerin boyutlarını küçültmek için çalışmalarda bulunduğu biliniyor. Üstelik Google çoktan Webp formatını kullanıma sunmuş durumda. JPEG XR formatı üzerinde çalışan Microsoft‘un peşinden bakalım kaç firma daha bu işe el atacak.

Xiaomi’den İki Akıllı Telefon Daha!