Facebook Uygulamalarınızı Optimize Edecek

Facebook Uygulamalarınızı Optimize Edecek

Sosyal medya devi Facebook, WhatsApp olayı ile ağır yara almışa benziyor. Facebook anlaşılan yaşanan bu olaydan dolayı birtakım önlemler almaya başlamış.

Bu kapsamda ilk olarak Facebook; giriş ve orta seviye telefonların donanımları ile kendi ürettikleri uygulama ile aralarında yaşanan eşzaman problemini çözmek istiyor.

Bilindiği üzere Android Mobil eko-sistemi bir hayli geniş. Eğer siz de düşük model Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız muhtemelen Facebook gibi bir uygulamada dahi gecikme problemi yaşıyorsunuzdur.

Facebook; düşük seviyeli bir Android cihazda çalışırken cihazın yavaşlamasına ve aniden çökmesine neden oluyor. İşte tüm bu sebeplerden ötürü Facebook, altyapı çalışmalarına başlayacak.

Facebook Uygulamalarınızı Optimize Edecek
Facebook Uygulamalarınızı Optimize Edecek

Facebook’un ilk icraatı düşük seviyeli telefonları kontrol etmek olacak. Şirketin ikinci olarak aklındaki planda şu: Facebook uygulamasının düşük model telefonların donanımını yormayacak şekilde optimize etmek.

Facebook uygulamasının en çok çökme yaşadığı ülkeler ise şunlar: Bangladeş, Nepal, Nijerya, Güney Afrika, Sudan, Sri Lanka, Vietnam, Zimbamwe.

Hem Güçlü Hem Marifetli: Fakir Veyron