Cyanogen Google’dan Şikâyetçi

Cyanogen Google’dan Şikâyetçi

Cyanogen yeni bir işletim sistemi. Katıldığı dâhili işletim sistemlerine ekstra özellikler katan bir sistem. Cyanogen, Google’a itibar ediyor; ama firma ile anlaşması uzun süreceğe benziyor.

Eğer siz de Android hayranıysanız muhtemelen Cyanogen’in; Çinli telefon üreticileri ile partnerlik anlaşması yaptığını görmüşsünüzdür. One Plus da Cyanogen sistemini kullanan ilk Çinli telefon firması oldu.

Öte yandan Cyanogen Hindistanlı telefon üreticileri ile de özel anlaşma yapmak istiyor. Micromax ve Yureka; Cyanogen’i kullanan firmaların başında yer alıyor.

Bundan birkaç gün önce Cyanogen ve One Plus’ın ortaklık yaptığı ile ilgili haberlerle karşılaştık. One Plus’ın; şirket olarak kendine özel bir ROM yazılımı kullanması aralarındaki ortaklığı pekiştirdi.

Cyanogen Google’dan Şikâyetçi
Cyanogen Google’dan Şikâyetçi

Cyanogen’i kullanan telefon üreticileri cihazla ilgili ekstra ayarlara kavuşmuş oluyor. Buna ekstra özellikler de dâhil. Cyanogen’in gelecek ile ilgili planları var.

Bu planların başında Google ile anlaşıp Cyanogen’i daha da ileriye götürmek var; fakat Cyanogen CEO’su Kirt McMaster, Google’ı suçladı.

McMaster; “Google ile üçüncü taraf yazılım uygulaması geliştirmek için çalışma yapıyoruz. Firmaya itibar ediyoruz; ama bizden istenen ücret fazla pahalı. Bunun için ortak bir yol bulmalıyız” dedi.

Nexus 6’nın Tasarımı Apple Yüzünden Değiştirilmiş