Facebook siyasetçilerin paylaşımlarını denetleyecek: İşte yeni Facebook politikası

Facebook Hikayeler için çıkartma reklamları test ediyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olarak bilinen Facebook siyasetçilerin paylaşımlarını denetleyecek. Böylece onlara yapılan ayrımcılık ortadan kalkacak.

Sosyal medya şirketleri bazen gündeme bomba gibi oturabiliyor. Facebook bu konuda dünyanın belki de en başarılı şirketi diyebiliriz. Hatırlayacağınız üzere Donald Trump ile ilgili Cambridge Analytica skandalı ortaya çıkmıştı. Bu durumun hemen ardından şirket sert eleştiriler aldı. Facebook ise politikacıların paylaşımlarını denetlememekle buna cevap verdi.

ABD senatosu tarafından Facebook platformuna yapılan baskılar ile birlikte politikacıların da paylaşımlarının denetleneceği bir sistem geliştiriliyor. Bu sistemle birlikte yapılan paylaşımlar yoğun bir süzgeçten geçirilecek. Peki ne oldu da aniden böyle bir ihtiyaç doğdu?

Facebook siyasetçilerin paylaşımlarını görmezden geliyordu

Sosyal medya devi tarafından kurulan bir algoritma, tüm paylaşımları ayrıntılı olarak denetliyordu. Herhangi bir paylaşımın içeriği şiddet yanlısı ise hemen müdahale ediliyor. Özellikle Filistin olaylarında birçok içerik sırf bu nedenden dolayı engellenmişti.

Facebook siyasetçilerin paylaşımlarını

Bugün geldiğimiz noktada Facebook, politikacıları böyle denetlemelerden uzak tutuyor. Onların paylaşımları şiddet içerikli olsa bile Facebook tarafından görmezden gelinebilir. Yeni alınan bir karar ile birlikte artık şirket, siyasetçileri yakından takip edecek. Ancak paylaşım özgürlüğü ve içerik denetimi arasında denge kurmaya çalışıyorlar.

Facebook karanlık mod sorunu tüm kullanıcıları etkiledi

Şirketin sosyal medya platformunda yer alan algoritmalar siyasetçiler için de çalışacak. Böylece şiddet yanlısı paylaşımlarda hızlı bir şekilde engelleme yapılacak. Facebook ayrıca, politikalarını ve kurallarını ihlal edecek olan politikacıları engelleme hakkına sahip. Özel şirketlerin veya politikacıların vatandaşlara söylediklerinin ağır bir sonuç yaratabildiği Donald Trump ile net şekilde görüldü.