Facebook piyasa değeri dudak uçuklatıyor: Beklenenden yüksek

Facebook ilk akıllı saatinin bazı özellikleri belli oldu

Her geçen gün daha fazla yükselen Facebook piyasa değeri korkunç bir seviyeye geldi. Özellikle son dönemlerde gözle görülür bir artış olduğu söylenebilir. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük şirketleri içerisinde yer alan Facebook her zaman için büyüme odaklı oldu. Hatta Mark Zuckerberg ile ilgili aşırı hırslı olduğu yönünde açıklamalar yapılıyordu. Şirketin çalışanları onun bu kadar hırslı olmasından rahatsızdı. Görünen o ki Facebook markasının bu kadar hırslı olması sonuç vermeye başladı.

WhatsApp ve Instagram gibi platformları satın alan Facebook durmak nedir bir türlü bilmiyor. Alınan bu şirketler sayesinde büyüme oranını artıran Facebook böylece 1 trilyon dolar değere ulaştı. Bu değere ulaşabilen çok az marka var.

Facebook piyasa değeri daha fazla artış gösterebilir

Trilyonluk şirketler listesine girmeyi başaran Facebook böylece gücünü kanıtlamış oldu. Şu anda piyasa değeri bakımından değerlendirildiğinde ilk sırada Apple var. Şirketin piyasa değeri 2,25 trilyon dolar düzeyinde. Onu 2,02 trilyon dolar değerle Microsoft takip ediyor.

Facebook piyasa değeri

Piyasa değerine bakıldığında Amazon 1,74 trilyon dolar değerle 3. sırada yer alıyor. Alphabet şirketi Google gibi platformlara sahip. Bu marka 1,67 trilyon dolar değerinde ve piyasa değeri en yüksek teknoloji şirketleri listesinde 4. sırada bulunuyor. En çok gelecek vadeden markalar içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz.

Facebook, Battleground Survival VR oyununu aldı

Teknoloji şirketlerini piyasa değerine göre sıraladığımızda Facebook 5. sırada bizleri selamlıyor. Şirketin şu andaki marka değeri 1,01 trilyon dolar düzeyinde. Peki sizce Facebook en değerli markalar listesinde zirveye yerleşebilir mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.