Facebook Messenger konum paylaşma özelliği geliyor!

facebook messenger live locations 0

Facebook Messenger uygulamasına mobil cihazlarda konum paylaşma özelliği geliyor. Merak uyandırıcı özelliğin detayları sizlerle.

Bugünden itibaren başlamak üzere Facebook, yeni bir özelliği kullanıma sunacak. “Live Location” yani “Canlı Konum” olarak tanımlayabileceğimiz bu özellik sayesinde, Facebook Messenger kullanıcıları birbirlerinin konumunu uygulama içerisindeki haritadan görebilecek.

Aslında bunu son zamanlarda oldukça popüler olan hikaye paylaşma özelliğine benzetebiliriz. Hikaye paylaşımı 24 saatliğine yapılıyor. Söz konusu yeni konum paylaşma özelliği ise 60 dakikalığına yapılıyor. Yani konum bilgisi sürekli olarak paylaşılmıyor. Konum bilgisi bir kere karşı taraf ile paylaşıldıktan sonra geri sayım aracı saymaya başlıyor ve 60 dakika bittiğinde konum paylaşımını sonlandırıyor. Ancak kullanıcılar paylaşımı 60 dakika dolmadan da kapatabiliyor.

Buna ek olarak statik noktaların seçilmesi de mümkün. Yani bir buluşma öncesinde buluşacak nokta seçilerek karşı taraf ile paylaşılabiliyor. Bu sayede gidilecek adresin önceden işaret edilmesi mümkün oluyor.

iOS ve Android işletim sistemlerine bir güncelleme ile sağlanacak olan bu yeni özellik, Messenger uygulaması içindeki klavyeden aktifleştirilebilecek. Yani özellik kendiliğinden açılmayacak, kullanıcının kontrolünde olacak.

Facebook Messenger Live Location özelliğinin gerekçesi olarak yapılan açıklamada, “arkadaşların birbirleri ile daha koordineli olmasının kolaylaştırılması” cümlesi dikkat çekti.

Yeni özelliğin pil tüketimi hakkında da bilgi verildi. Batarya tüketimine çok etki etmeyeceği, normal kullanımı aşırı derecede etkilemediği ifadeleri kullanıldı. Ancak bu ifadeler konum servisleri zaten açık olan kullanıcılar için geçerli.

facebook-messenger-live-locations

Samsung, Note 7 modelini tekrardan satışa sunuyor!