Eter9 ile ölümsüzlük ister misiniz?

Eter9 ile olumsuzluk ister misiniz

Kim sonsuza kadar yaşamayı istemez? Eter9 ile öldükten sonra sanal dünyada sonsuza dek yaşamaya ne dersiniz?

Kimi bilim insanlarınca dijital ahlaksızlık olarak nitelendirilen bu üstün teknoloji, insanlığın hayatta belki de tatmin olamadığı tek konu olan ölümsüzlük kapısını aralamaya çalışıyor.

Eter9 ile olumsuzluk ister misiniz

Öldükten sonra ‘online yaşam’ vadeden Eter9 adlı yapay zeka kişinin tüm özelliklerini bünyesinde barındırarak, kişinin ölümünden sonra ‘sanal’ dünyada yakınlarıyla iletişim sürdürerek yokluğunu aratmamaya çalışıyor. Kimi bilim insanlarınca ‘dijital ahlaksızlık’ olarak nitelendirilen bu üstün teknoloji, insanlığın hayatta belki de tatmin olamadığı tek konu olan ‘uzun yaşam-ölümsüzlük’ kapısını aralamaya çalışıyor.

BİLİM DÜNYASI İKİYE BÖLÜNDÜ

Bazı bilim insanları bunu teknolojinin geldiği üstün bir başarı olarak görürken kimileri de mesleki ve insani açıdan ‘etik’ bulmadıklarını ifade ediyor.

5000 KİŞİ ÇOKTAN SIRAYA GİRDİ

Eter9 uygulaması, kullanıcılar ile etkileşime girebilen bir ‘sanal varlık’ olarak ‘yapay zeka‘ sistemine dayanıyor. Şimdilik bir ‘beta uygulama’ olan Eter9‘u kullanmak için 5000 kişi sıraya girerek imza attı!

Eter9 ile olumsuzluk ister misiniz

Portekizli yazılım geliştirici Henrique Jorge tarafından başlatılan teknoloji konsepti bir dereceye kadar bilim-kurgu filmini aratmıyor.

SİBER-ÖLÜMSÜZLÜK

BBC’ye konuşan Jorge, “Şuanda Eter9‘a bilgi yükleyebilmek için Facebook gibi diğer ağlardan daha hızlı bilgi toplayabilen bir AI sistemi oluşturmak için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Eter9 sitesinde yapılan açıklamada “Bu ağ bir insanın siber ölümsüzlüğü elde etmesi için vardır” denildi.

ETER9’UN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Çoğunlukla Facebook‘u andıran Eter9‘da, diğer kullanıcılardan gelen mesajlar görünür şekilde yer alır ve tıpkı Facebook gibi bir ‘newsfeed’ vardır.

Diğer insanların fotoğraflarını ve yorumlarını görebilir, siz de aynı şekilde yorum yapabilirsiniz.

Facebook bağış işine girişti!