Epson, İlk Biyokütle Enerji Santralini Kuruyor

biyokütle

Epson, Japonya’da şirketin ilk biyokütle enerji santralinin inşaatını planladığını açıkladı. 2023 yılında dünya genelindeki tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerjiye geçen Epson,  biyolojik maddelerden enerji üreten tesisi 2026 yılında devreye almayı hedefliyor.

Epson, Japonya’nın Nagano Eyaleti’ndeki Iida Şehri’nde ilk biyokütle enerji santralinin inşaatını planladığını duyurdu. 2023 yılında dünya genelindeki tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerjiye geçen Epson, biyolojik maddelerden enerji üreten tesisi 2026 mali yılında devreye almayı hedefliyor.

Epson, Çevresel Vizyon 2050’de karbon negatif ve yeraltı kaynaklarından arındırılmış olma konusunda kamuoyuna taahhütte bulunmuştu. Yenilenebilir elektrik kullanımı, Epson’un karbon salımını azaltma hedefine ulaşma amacı doğrultusunda anahtar bir araçtı ve bu doğrultuda Aralık 2023’te Epson, dünya genelindeki tüm Epson Grubu tesislerinde %100 yenilenebilir elektriğe geçişi tamamladı.

Yeni biyokütle enerji santrali, Epson’a sürekli olarak kendi kendine üretilen yenilenebilir elektrik sağlamayı ve şirketin dış şirketlerden satın aldığı elektriğin oranını azaltmayı hedefliyor. Epson, santrali, Minami Shinshu Geniş Alan Birliği’nin Aralık 2017’de kapattığı eski Kiribayashi Temiz Enerji Merkezi’nin yerine inşa etmeyi planlıyor. Üretilen elektrik, pazara satılacak ve Epson, elektrik kullanımını elektrik üretimi yoluyla yaratılan çevresel değerleri kullanarak yenilenebilir elektriğe dönüştürecek. Ayrıca, acil durumlarda gücün yerel tesislere sağlanması hedeflenecek.

biyokütle

Ağaç kabuğu ve mantar kültürü kullanacak

Enerji santrali, fosil yakıtlara dayanmayacak. Öncelikle Minami Shinshu bölgesinden kullanım dışı ağaçlarla, ağaç kabuğu, mantar kültür ortamı ve Epson’dan bazı atık ahşap paletlerin yakıt olarak kullanılması planlanacak. Epson, ihmal edilmiş ormanlardan ahşap ve kabuk kullanarak orman bakımına da katkıda bulunacak.

Söz konusu enerji santralinin inşası, kendi kendine üretilen enerji oranını artıracak ve RE100’ün (Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji) teknik kriterlerini karşılayacak. Gelecekte, Epson, elektrik üretimi sırasında açığa çıkan CO2’nin sabitlenmesi ve kullanımı için teknoloji geliştirerek bir kapalı döngü enerji santrali oluşturmayı amaçlıyor. Epson, yenilenebilir elektriğin geniş çapta benimsenmesini, enerji tüketimini azaltmayı ve Çevresel Vizyon 2050’yi gerçekleştirmek için kaynakları dolaştırmayı sürdürecek.

Mozilla toptan işten çıkarıma başladı