Elon Musk Twitter müjdesi için kolları sıvadı

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Twitter, daha önce ücretli hale geleceğini açıkladığı API servisleri hakkında oldukça önemli bir açıklama yaptı.

Elon Musk Twitter müjdesi için kolları sıvadı. Sosyal medya devi Twitter, birkaç ay önce yaptığı açıklama ile API servislerinin ücretli hale getirileceğini duyurmuştu. Ancak dün yayınlanan bir açıklama ile bu kararından geri adım attı.

Twitter API servisleri, diğer platformların Twitter verilerine erişmesini sağlayan önemli bir araç. Özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından sıkça kullanılan bu servisler, ücretli hale getirileceği açıklaması ile birlikte endişe yaratmıştı. Ancak yapılan son açıklama ile birlikte bu karardan geri adım atılmış oldu.

Twitter Dogecoin ile tekrar gündemde

Elon Musk Twitter müjdesi için kolları sıvadı

Twitter’ın resmi blog sayfasından yapılan açıklamada, “API fiyatlandırmasına ilişkin yapılan planlarımızı gözden geçirdik ve mevcut durumda herhangi bir fiyatlandırma planı bulunmamaktadır. Twitter’ın açık erişim politikası devam edecek ve kullanıcılarımız API’leri ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecekler.” ifadeleri yer aldı.

Twitter hatası yüzünden insanların çıplak fotoğrafları yayınlandı

Twitter’ın API servislerinin ücretsiz olarak devam edeceğinin açıklanması, özellikle kurumsal kullanıcılar tarafından büyük bir rahatlama sağladı. Bu sayede Twitter verilerine erişim sağlayan uygulama ve araçlar, hala ücretsiz olarak kullanılabilecek. Ayrıca, Twitter API servisleri sayesinde veri analizi, raporlama ve diğer işlemleri gerçekleştiren kurumlar, bu hizmetleri yine ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilecekler.

Elon Musk, Twitter'ın tweet sorununu çözdüğünü söyledi

Twitter’ın bu kararı, API servisleri kullanıcılarının beklentilerini karşılaması ve onları memnun etmesi açısından oldukça önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Bu şekilde, Twitter verilerine erişmek isteyen kullanıcılar, bu verilere ücretsiz olarak erişebilecekler ve Twitter’ın açık erişim politikası devam edecek. Elon Musk Twitter müjdesi için kolları sıvadı.

LinkedIn yeni yapay zekası işe alımı kolaylaştıracak