Elon Musk akıllı telefon söylemiyle gündemde

Twitter Elon Musk

Elon Musk ve Twitter ikilisi gündeme gelmeye devam ederken, yaşanan son gelişmeler önümüzdeki günlerde bizleri hayli ilginç şeylerin beklediğini gösteriyor.

Elon Musk akıllı telefon söylemiyle gündemde! Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra milyonlarca kullanıcısını kaybeden Twitter’da işler pek de yolunda gidiyor gibi görünmüyor. Ünlü milyarderin “düşünce özgürlüğü” kapsamında değerlendirdiği ancak birçok teknoloji devinin “nefret söylemi” olarak yorumladığı yeni anlayış, Twitter’ın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor.

Elon Musk, Twitter Blue'nun 29 Kasım'da geri geleceğini söyledi

Nitekim eğer Elon Musk nefret söylemine ilişkin ciddi bir adım atmazsa, yakın bir gelecekte bu uygulamanın Google Play’den kaldırıldığını görebiliriz. Tabi bir sonraki adımda aynı şeyin Apple App Store için de gerçekleşeceğini söylemek mümkün.

Twitter, istifa üstüne istifa alıyor

Elon Musk akıllı telefon söylemiyle gündemde

İşte son günlerde artan bu söylemler üzerine bir podcast yayıncısına röportaj veren Elon Musk, Twitter’ın Google Play’den yasaklanması halinde kendi akıllı telefon markasını üretebileceğini ve bu sayede iPhone ve Pixel’e rakip olabileceğini söyledi. Ancak tabi bu söylem ne kadar ciddiye alınır orası tartışılır.

Twitter hesaplara Mavi Tık ile ilgili yeni kural geldi

Her ne kadar Elon Musk dünyanın en zengin insanı olsa da, akıllı telefon dünyasında özellikle Apple’a rakip olmak pek de kolay bir şey değil. Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Samsung’un bile henüz iPhone hegemonyasını kıramadığı düşünüldüğünde, sıfırdan kurulacak bir akıllı telefon markasının Apple’ı tahtından indireceğini düşünmek biraz hayalperestlik gibi geliyor. Bakalım Elon Musk’ın bu açıklamalarının ardından Apple ve Google’dan nasıl bir yanıt gelecek.

iQOO Neo 7 SE, Dimensity 8200 kullanan ilk telefon olacak