Elinde Telefonla Yürüyenler Yolu!

Çin’in Chongqing şehrinde artık yolda akıllı telefonla yürüyenler yolu bulunuyor.

Akıllı telefonlar hayatlarımıza öyle bir yerleşti ki bu cihazlardan kopamıyoruz. Eskiden masaüstü bilgisayarlarımız vardı ve onların bir yeri. Bilgisayarı kullanmak için eve veya iş yerine gitmemiz gerekirdi. Sonrasında hayatlarımıza dizüstü bilgisayaralar girdi. Bu cihazları istediğimiz yere götürebiliyorduk ama yinede hantaldı laptoplar. Son olarak ise bilgisayarlarımızı cebimizde taşımaya başladık. İşte akıllı telefonlar.

 

BxYOr_0IUAACYfs

 

Bilgisayarınızı cebinizde taşımak çok büyük bir veli nimet.Ancak bu durumun ortaya çıkardığı olumsuz durumlarda yok değil. Örneğin akıllı telefonundan kopamayan kullanıcıların yolda giderken yürüdükleri yola değil de akıllı telefonlarına bakmaları sonucu oluşan kazalar. Birde araba kullanırken akıllı telefonuna dalıp gidenler var onlardan hiç bahsetmek istemiyorum. Sonuç olarak ister araba kullanırken ister yürürken olsun önüne değilde akıllı telefonuna bakan kullanıcılar yüzünden bir hayli kaza ortaya çıkmaya başladı.

Akıllı telefon yüzünden yaşanan kazaların en mantıklı çözümü kullanıcıların yürürken akıllı telefonlarına değil önlerine bakmaları.Ancak akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarından kopamadığını düşünecek olursak onlara özel bir yol ayırmak daha mantıklı olacaktır. Çin’in Chongqing belediyesi yolda gözünü akıllı telefonundan ayırmayanlar için ayrılmış yol uygulaması başlattı. Chongqing’da gözünü cihazından ayırmayanlar için bir yol bulunuyor. Bu yolu bisiklet yoluna benzetebiliriz.

Bu noktada elektronik cihazların hayatlarımızı ve alışkanlıklarımızı ne derecede değiştirdiğini daha net bir şekilde görüyoruz.

World of Warcraft İle Tarih Öğreniyoruz