Elektronik cihazlar kullanılamaz hale gelecek: Bilim insanları uyardı

çocuklarda cep telefonu kullanımı donanım günlüğü

Güneş fırtınaları sonrasında elektronik cihazlar kullanılamaz hale geliyor. İşte tam da bu nedenle dev Güneş fırtınalarının olduğu tarihler son derece önemli. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte bakalım.

Elektronik cihazlar kullanılamaz hale gelecek uyarısı bilim insanları tarafından yapıldı. Gökyüzünde yaşanan olaylar bazen dünyadaki elektronik cihazları etkileyebiliyor. Özellikle de dev güneş fırtınaları bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bu tür fırtınalar sürekli olarak görülmez. Tarihin sadece belirli dönemlerinde ortaya çıkar.

Yaklaşık olarak 1582 yıllarında dev Güneş fırtınası meydana gelmişti. Bunun sonucunda gökyüzünün tamamı adeta alevler içinde gibi görünüyordu. Hatta bazıları gökyüzünün yandığını bile bu tarihlerde ifade etmişti. İşte tam da böyle bir doğa olayının aynısı tekrar meydana gelebilir.

Bilim insanları elektronik cihazlar konusunda uyarıda bulundu

Her ne kadar tarihin eski dönemlerinde kalmış olsa bile yeni bir tane Güneş fırtınası daha yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Bilim insanları konuyla ilgili net konuştu. Önümüzdeki yıllar içerisinde böyle bir fırtınanın meydana gelme ihtimalinden bahsediliyor. Yaklaşık olarak 439 yıl önce gerçekleşen dev Güneş fırtınası tekrar oluşacak.

elektronik cihazlar kullanılamaz hale

Güneş fırtınasının oluşması durumunda elektronik cihazların büyük bir bölümü olağandışı bir şekilde bozulabilir. Hatta belki de bazı küçük elektronik patlamalar bile yaşanabilir. Böyle bir durumda hem can hem de mal güvenliği büyük oranda tehlikeye girecektir. Bilim insanları konuyla ilgili panik yapılmamasını öneriyor.

Elektronik cihaz satışlarında yeni düzenleme yapıldı: Bu karar tepki alabilir!

Ortaya konulan tahminlere göre 80 yıl içerisinde böyle bir patlama yaşanacak. Elbette bilim insanları henüz konuyla ilgili net bir tarih vermiyor. Fakat 80 yıl gibi bir süre içerisinde gerçekleşme ihtimalinin son derece yüksek olduğunu ifade ediyor. Umuyoruz ki böyle bir güneş fırtınası yaşanırsa zarar görmeden atlatabilirsiniz.