Dünyanın ilk 5G kullanan telefonu Motorola Z3 oldu!

motorola moto z3 5g moto

Dünyanın ilk 5G kullanan telefonu Motorola Z3, bu ünavanını Verizon’a borçlu oldu. ABD’nin en büyük Telekom şirketlerinden bir tanesi olan Verizon, yaklaşık olarak 1 hafta kadar önce 5G hizmeti vermeye başladı.

Akıllı telefon üreticilerinin en çok kazanmaya çalıştığı özelliklerden bir tanesi de 5G olmaya başladı. Samsung ve Huawei ise bu konuda lider olmak için kıyasıya rekabet içindeler. Ancak ne Samsung ne de Huawei, Motorola’nın kazandığı ünvanı almayı başaramadılar.

Dünyanın ilk 5G kullanan telefonu ücretli hizmet verecek

Son teknoloji şebekelerin sunduğu 5G hizmeti, şu an için tüm akıllı telefon modellerine verilmeyecek. Henüz yeni olan 5G Moto Mod özelliğine sahip Moto Z3, 5G hizmetinin temel ayağını oluşturacak.

motorola 5G

Kullanıcılar eğer 5G hizmetinden faydalanmak istiyorsa; 5G Moto Mod satın almaları gerekiyor. Şu an için 5G hizmetinden yararlanılabilecek yerler; Chicago ve Minneapolis’in bazı bölgeleri olarak tarif ediliyor. Eğer 5G Türkiye’ye gelirse de muhtemelen yine sadece bazı bölgelerde kullanılabilecek.

5G kullanabilecek cihazlar, uçuk fiyatlarla satışa sunulabilir. Ancak Motorola gibi şirketlerin sunacağı 5G özellikli cihazlar, daha ucuz fiyatlara sahip olabilir. Bu nedenle yönelimin; Samsung S10 5G cihazlarından ziyade, Moto Z3 gibi ürünlere olacağını söyleyebiliriz. Sizce daha çok hangi markaların 5G kullanımı tercih edilecek? Görüşlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

HTC’ye kalp masajı: HTC 5G akıllı telefonlar duyuruldu!