Dünyanın en küçük cep telefonu: Zanco Tiny t1

Dünyanın en küçük cep telefonu Zanco Tiny t1

İngiltere merkezli teknoloji şirketi Zanco, dünyanın en küçük telefonu olarak nitelendirdiği, Tiny t1 adındaki insan baş parmağından küçük cep telefonunu tanıttı. 46.7 mm x 21 mm x 12 mm ölçülerinde olan Zanco Tiny t1 sadece 13 gram ağırlığında ve 1 TL’lik madeni paradan biraz daha büyük.  Bu mini cep telefonu 64 x 32 ekran çözünürlükteki 0.49 inc OLED ekrana sahip. Rehberine 300 kişi kayıt edilebilirken en fazla 50 SMS depolayabiliyor.

2G mobil şebeke kullanan Zanco Tiny t1, nano SIM kart ile uyumlu ve T9 tuş takımına sahip.

200 mAh bataryası rahatlıkla 3 günlük bir kullanıma yetebilen Tiny t1, 180 dakikalık konuşma süresi sunuyor. Bağlantı olarak micro USB kullanıyor ve Bluetooth özelliğine sahip. Ayrıca 32 GB dahili depolama alanı da bulunuyor.

Iphone X’in piyasaya çıktığı bu dönemde Zanco Tiny t1 sizlere cazip gelmeyebilir. Minik T1, akıllı telefonların yaptığı işlerin hemen hemen bir çoğunu yapamaz. Ancak, okul çağındaki küçük çocuklarını internetin tehlikelerinden korumak isteyen aileler için mükemmel bir tercih olabilir. Sadece iletişim kurmak için yeterli bir cihaz.

İngiltere’deki satış fiyatı 30 sterlin (40 dolar) olan dünyanın en küçük cep telefonu Tiny t1 ülkemize gelir mi bilinmiyor.

Almanya’nın Tüm Denizaltı Filosu Hizmet Dışı!