En Değerli Markalar Açıklandı

Apple

Forbes Dergisi açıkladığı liste ile dünyanın en değerli markalarına fiyat biçti.

Forbes’in açıkladığı listede ilk sırayı 100 miylar dolar ile teknoloji devi markası Apple aldı. Forbes Dergisi tarafından 100 milyar dolarlık bir marka değeri biçilen Apple, dünyanın en büyük markalarından biri olan Microsoft’u ikiye katladı. Apple’nin açık ara zirveye oturduğu listede ikinci sırayı 57 milyar dolarlık marka değeri ile Microsoft aldı.

Apple

Üçüncü sırayı ise içeriği sır olarak saklanan Coca-Cola bulunuyor. Bu markaya biçilen marka değeri ise 55 milyar dolar olarak belirtilmiş.

Teknoloji dünyasından ilk 10’da Apple ve Microsoft’tan başka iki şirket daha bulunuyor. Dördüncü sırada yer alan IMB’e 51 milyar dolarlık marka değeri biçildi. IMB’i 47 milyar dolar ile Google izledi. Intel ve Samsung ise sırasıyla sekiz ve dokuzuncu sırayı ele geçirdiler. Onlara biçilen değer ise sırasıyla 31 ve 30 milyar dolar.

İlk ona aynı zamanda fast-food zinciri McDonalds 40 milyar dolar ile altıncı sıradan girdi. General Electric 43 milyar dolar ile yedinci sırayı alırken Louis Vuitton moda evine 28 milyar dolar değer biçildi.