Dünyanın en çok satan cep telefonları

cep telefonları

#İŞBİRLİĞİ

Geçmişten günümüze dünyanın en çok satan cep telefonları hangileri? Bu yazımızda en çok satan 10 modeli sizler için bir araya getiriyoruz.

Bugün bir cep telefonu almaya karar verseniz, seçim yapmak için hayli geniş bir yelpazeye sahip olduğunuzu görebilirsiniz. Her cebe, her bütçeye uygun onlarca, hatta yüzlerce model mevcut. Hal böyle olunca model bazında telefon satışlarında da düşüşler yaşanıyor.

Günümüzden bir 15 yıl öncesinde herşey çok daha farklıydı. Cep telefonları yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştı. Kullanıcıların önünde öyle geniş bir model yelpazesi bulunmuyordu. Dahası pazarın çok büyük bir çoğunluğu Nokia’nın tekeline düşmüştü.

Finli üretici, hemen hemen her fiyat aralığında onlarca model üretiyor, kullanıcıların isteklerine her anlamda karşılık vermeye çabalıyordu. Hal böyle olunca dünyanın en çok satan cep telefonları listesinde Nokia ismini görmek bizler için pek de şaşırtıcı olmadı.

Bugün ki yazımızda dünyanın en çok satan cep telefonları listesi ile karşınızdayız. Hemen baştan belirtelim. Listenin çok büyük bir çoğunluğu akıllı telefonlardan önce satışta olan modellerden oluşuyor. Ayrıca yine büyük bir çoğunluk Nokia modellerinden oluşmakta. Peki listede hiç mi akıllı telefon yok? Elbette var.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri dünyanın en çok satan cep telefonları ile başbaşa bırakalım. (Satış rakamları yaklaşık değerlerde verilmiştir.)

Dünyanın en çok satan 10 cep telefonu!

10 – Motorola Razr V3

Motorola Razr V3

Satış Adedi: 130+ milyon