ASRock, tüm X99 anakartlarını Broadwell-E serisine geçiriyor

asrock logo

 Intel’in yeni duyurusunu yaptığı  Broadwell-E serisi işlemcileri için anakart üreticileri hazırlıklarına başladı bile. Bunlardan birisi olan ASRock tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlıyor bile.

ASRock-t anakarttt

Intel’in profesyonel dünyaya yönelik lanse ettiği  Broadwell-E serisi işlemciler yakında piyasadaki yerini alacak. Bu işlemciye sahip olmak isteyen tüketiciler anakartının uyumlu olup olmadığına bakması gerekecek. ASRock’da şimdiden güncellemelere başladı bile.

Firma tarafından yapılan açıklamada, tüm X99 çipsetli anakartların Broadlwell-E işlemcileri için güncelleneceği söylendi. BIOS güncellemesi ile birlikte, kullanıcılar Broadwell-E işlemcileri için anakartları uygun hale gelecek.

Üst seviye bilgisayar sistemlerine yönelik olarak ortaya çıkan Broadwell-E serisi, yine 14nm mimarisini temel alıyor. Serinin en güçlü modeli ntel Core i7-6950X olacak. Diğer modeller ise,6900K, 6850K ve 6800K şeklinde sunulacak.

Intel Core i7-6950X modeli 10 çekirdekli ve toplamda 20 izlek birimine sahip. Taban hızı 3GHz seviyesinde  artırılmış hız 3.5GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. X99 çipset ve LGA 2011-3 soketleri ile uyumlu model, tam hız aşırtma imkanına sahip. Fiyatına gelecek olursak Core i7-6950X için 1500$ civarları konuşuluyor.

13 Milyon $ Toplayan Coolest Projesinde Büyük Kriz