Dragonfly Saldırısı!

Dragonfly Saldirisi3

Türkiye’nin de aralarında yer aldığı birçok Avrupalı enerji şirketinin bilgisayarlarına 2011 yılı itibari ile Dragonfly (Yusufçuk) adlı virüsün saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

Birçok enerji şirketinin aralarında yer aldığı bu siber saldırının 2011 yılından itibaren başlatıldığı ve bir ülke tarafından finanse edildiği belirtildi.

Dragonfly Saldirisi2

ABD, Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin bilgisayarlarını hedef alan Dragonfly (Yusufçuk) isimli virüsün saldırısına maruz kaldığı açıklandı. Enformasyon güvenliği alanında üst düzey bir şirket olan Amerikan Symantec, ilgili virüsün elektrik temini konusunda ciddi sorunlar yaratabileceğinin altını çizdi.

Bazı tahminlere göre ise virüsün bir ülke tarafından finanse edildiği ve sanal casusluk amacıyla kullanıldığı belirtiliyor. Dragonfly isimli virüsün 2010 yılında İran’ın Natanz nükleer tesisinde saptanan uranyum zenginleştirme santrifüjlerini felç etmeyi başaran Stuxnet ile benzerlikler barındırdığı belirlendi. Bilindiği gibi İran ilgili saldırıyı nükleer programa karşı çıkan ABD ve İsrail tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Güvenlik şirketi Symantec tarafından yapılan açıklamaya göre ise Dragonfly isimli virüs bir ülke tarafından gerçekleştirilmiş bir operasyonun tüm özelliklerini taşıyor.

İlgili virüsün Doğu Avrupa’da bir ülke tarafından aktifleştirildiğini belirten Symantec, konuyla ilgili tüm şirketlere bilgi verildiğini açıkladı.

Teknolojinin her geçen gün geliştiği günümüzde, sizce de savaşlar sanal değil mi?

Assassin’s Creed: Unity Başka Olacak!