ABD ve İngiliz Medyasına Siber Saldırı!

ABD ve Ingiliz Medyasına Siber Saldiri

Syrian Electronic Army isimli bir hacker grubu ABD ve İngiltere merkezli medya kuruluşlarına siber saldırı düzenledi.

Aralarında New York Times, Independent ve Telegraph gibi büyük kuruluşlarında yer aldığı bir dizi medya şirketine Suriyeli bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

ABD ve Ingiliz Medyasına Siber Saldiri!

New York Times, Independent ve Telegraph gibi büyük medya kuruluşlarınında aralarında yer aldığı bir dizi medya şirketine siber saldırı düzenleyen Syrian Electronic Army sistemlerin bir süre erişime kapanmasına neden oldu. Siber saldırının peşinden resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İngiltere merkezli Telegraph gazetesi, söz konusu saldırının saf dışı bırakıldığı ve üyelerinin bilgilerinin güvende olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen saldırının ardından paylaşımlarda bulunan Syrian Electronic Army söz konusu mesajında “Şükran gününüz kutlu olsun. Umarım bizi özlememişsinizdir. Lütfen IŞİD’in sivillerden oluştuğunu belirtmekten vazgeçin” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen siber saldırıdan New York Times, the Chicago Tribune, CNBC, CBC ve Forbes’ın internet sayfalarının da etkilendiği ve kısa bir süreliğine kapalı kaldığı bildirildi.

Kara Cuma TTNET’i Vurdu!