Dolby Atmos destekli telefonlar ilgi görüyor mu?

Dolby Atmos

Dolby Atmos teknolojisine sahip akıllı telefonların ilgi görüp görmediğine yönelik bir araştırma düzenlendi. Dolby’yi bakalım sevdik mi?

Teknolojideki hızlı gelişme sayesinde, cep telefonları her zamankinden daha hızlı bir şekilde gelişiyor ve akıllı telefon üreticileri inovasyon açısından uzun bir yol kat etti. Her fiyat segmentinde çok sayıda akıllı telefon var ve kullanıcılar artık seçim yapabilecekleri çok çeşitli seçeneklere sahip. Akıllı telefonun temel unsurları arasında, ses kalitesi de satın alma kararında hayati bir rol oynuyor. Peki, telefon üreticilerin sunduğu Dolby Atmos desteği beklenen ilgiyi gördü mü?

Tüketici davranışını daha iyi anlamak için, Yeni Delhi, Mumbai, Chennai, Kalküta, Bangalore ve Ahmedabad dahil olmak üzere altı şehirde CMR (CyberMedia Research) tarafından Hintli tüketiciler için sesin ne anlama geldiğiyle ilgili bir anket yapıldı. Bu ankete göre; Dolby’nin hayatımıza çok çabuk entegre olduğu ortaya çıktı.

iPhone 12 Face ID ve zoom konusunda yenilikler ile gelecek!

Yapılan ankete göre; Akıllı telefon kullanıcılarının% 75’i, akıllı telefonlardaki Dolby Atmos teknolojisinin ve bunun ses deneyimlerini nasıl geliştirdiğini biliyor. Dolby Atmos özellikli içerik, kaliteli ses deneyimi için bir tercih oluyor. Tüketiciler, filmlerin ve bölüm içeriklerinin en iyi şekilde, sırasıyla yüzde 82 ve yüzde 77 oranında Atmos ile izlendiğine inanıyor.

Dolby Atmos

Daha iyi ses deneyimi, artan içerik tüketimine yol açıyor. Örneğin, tüketicilerin yüzde 70’i, Dolby Atmos’un genel dinleme deneyimini geliştirdiğine ve kullanıcıların yüzde 81’i de daha fazla içerik tüketimine yol açtığını kabul ettiğine inanıyor.

Her beş kullanıcıdan dördü oyun sırasında ses kullanıyor ve Dolby Atmos’un deneyimi geliştirebileceğine inanıyor.