Dolaşım Ücreti Tamamen Kalkıyor

Avrupa Birligi mobil operatorlerdeki dolasim ucretlerini kaldiriyor89106 0

Yurt dışı seyahatlerde büyük bir sorun yaratan roaming yani dolaşım ücreti kalkıyor. Avrupa Birliği’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı tasarı sonunda karara bağlandı. Bundan sonra Avrupa’da hangi ülkeye giderseniz gidin kendi tarifenizi kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak tek bir şartla. Detaylar haberimizde.

Yurt dışına çıkanların yakından tanıyacağı dolaşım ücreti çoğu zaman yüksek faturalara neden oluyor. Pek çok kişi dolaşım ücreti ödememek için yurt dışında telefonunu kapalı tutuyor. Avrupa Birliği ise  bu konuda uzun zamandır çalışma halindeydi. Birlik yaptığı çalışma ile Avrupa Birliği’ne dahil olan tüm ülkelerde  dolaşım ücretinin kaldırılmasını hedefliyordu.

Uzun zamandır devam eden çalışmalar sonlandı ve dolaşım ücreti tamamen kaldırıldı. Yaz aylarından itibaren Avrupa Birliği’ne dahil ülkelerin vatandaşları hangi Avrupa Birliği ülkesine giderse gitsin dolaşım ücreti ödemeyecek. Kullanıcılar kendi paketlerini istedikleri ülkede kullanmaya devam edecekler. Herhangi bir pakete dahil olmayanlar ise Avrupa Birliği’nin belirlediği ücretlere tabi olacak. 15 Haziran 2017 tarihinden itibaren hayata geçecek düzenleme ile birlikte tüm Avrupa Birliği ülkelerinde dolaşım ücreti Avrupalılar için kaldırılmış olacak. Kullanıcılar Birlik’e dahil tüm ülkelerde kendi paketlerini kullanmaya devam edecek. Bir pakete dahil olmayanlar ise 1 dakikalık sesli görüşme için 3,2 cent, 1 kısa metin mesajı için 1 cent ve 1 GB mobil veri için 7.7 avro ödeyecek. Yüksek olan internet fiyatları ise kademe halinde 2021 yılına kadar 2.5 avro seviyesine kadar indirilecek.

Avrupa Birliği içerisinde yer alan ülkeler ve vatandaşları için oldukça önemli olan bu konu ülkelerin sınırlarını tekrar ortadan kaldırıyor. Global olan internet üzerinden her işlem yapılabilirken 21. yüzyılın ülkeleri de bu çağa uyum sağlamaya çalışıyor. Sınır kapıları olmayan, dolaşım ücreti olmayan internete devletler de yavaş yavaş uyum sağlamaya başlıyor.

Sevgililer Günü İçin Bilgisayar Tavsiyeleri