Dizüstü bilgisayar pazarı adeta ikinci baharını yaşıyor

Bilgisayar ve telefon fiyatlarına

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticileri, son birkaç haftadır neredeyse her gün yeni bir cihaz tanıtmaya başladı. İşte Acer’in yeni modeline ait son bilgiler.

Dizüstü bilgisayar pazarı adeta ikinci baharını yaşıyor. Acer, piyasada bulunan dizüstü bilgisayarlarının birkaçını güncelledi ve bunlardan biri de Acer Swift X 16 oldu. Yenilenen cihaz güçlü özellikler ve daha büyük bir trackpad ile birlikte geliyor. Cihaz ayrıca yeni AMD 7040 serisi işlemcilerle güçlendirilmiş ve güçlü bir dizüstü bilgisayar arayanlar NVIDIA 30 veya 40 serisi grafik kartı ekleyebilirler.

f t6yu

Tasarım ile ilgili değişikliklere gelince, alüminyum şasi dizüstü bilgisayarda trackpad yüzdesi önceki modele göre %33 daha büyüktür. Acer, cihazdaki hava akışının da eski modele göre %36 daha iyi olduğunu ekliyor.

Özelliklere gelince, yeni Acer Swift X 16, 2560 x 1600 piksel ekran çözünürlüğüne sahip 16 inç WQXGA IPS LCD ekranıyla birlikte gelir ve 500 nit tepe parlaklık sunar. Ayrıca, 3200 x 2000 piksel çözünürlüğe, 120Hz yenileme hızına ve %100 DCI-P3 renk gamına sahip WQXGA+ OLED ekran seçeneği de bulunuyor.

Bilgisayar ve telefon fiyatlarına

Dizüstü bilgisayar pazarı adeta ikinci baharını yaşıyor

Cihazın altında, Ryzen 5 7535HS’ten Ryzen 9 7940H’a kadar yeni AMD Ryzen işlemci yer alıyor. 16GB RAM’e sahip ve 512GB, 1TB veya 2TB depolama için üç seçenek sunuyor. Yukarıda belirtildiği gibi, NVIDIA GeForce RTX 3050 veya RTX 4050 GPU ekleme seçeneği de mevcut.

Microsoft, AMD ve Intel işlemcili Surface Laptop 4'ü duyurdu

Cihaz ayrıca iki adet USB-A ve iki adet USB-C portuna, laptopu şarj etmek için kullanılabilecek bir HDMI 2.1 portuna, 3,5 mm kulaklık jakına ve microSD kart okuyucusuna sahip. Cihaz, tek şarjla 10 saate kadar pil ömrü sunan 76Wh bir batarya tarafından besleniyor. Acer Swift X 16, temel model için 1250 dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacak ve bu yılın Temmuz ayından itibaren Kuzey Amerika piyasasında satışa sunulacak. Dizüstü bilgisayar pazarı adeta ikinci baharını yaşıyor.

Xiaomi akıllı TV modeli ile piyasayı fethedecek!