Dijital Müze Uygulaması Gençleri Tarihle Buluşturuyor

Sakıp Sabancı Müzesi 4

Arox Bilişim Sistemleri tarafından Sakıp Sabancı Müzesi için geliştirilen dijital müze uygulaması ziyaretçi sayısını artırırken, bu uygulama ile görsel zenginlik içinde sunulan tarihi ve kültürel mirasımız çocuk ve gençlerin ilgisini çok daha fazla çekiyor.

İnteraktif Müze Uygulamaları ve Artırılmış Gerçeklik konusunda uzmanlaşmış Arox Bilişim Sistemleri, Sakıp Sabancı Müzesi’ni dijital dünyaya taşıdı. Sergilenen “Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu”nun digital uygulamaları, müze ziyaretçilerinin sayısında artışı beraberinde getirirken, özellikle çocuk ve gençleri müzeye çekmeyi başardı.

Sakıp Sabancı Müzesi 2

Arox Bilişim tarafından sergi salonlarında Augmented Reality (artırılmış gerçeklik) tekniğiyle hazırlanan animasyonların ziyaretçilere verilen iPad’ler aracılığıyla sunulduğu interaktif uygulamalar, geleneksel sanatları teknolojiyle buluşturarak, izleyenlere farklı bir deneyim yaşatıyor.

Sakıp Sabancı Müzesi 3

Teknolojik araçların kullanımı, çocukların ve gençlerin ilgisini çekiyor ve eğlenceli bir şekilde bilgi aktarımı yapılıyor. Teknoloji ile birleşen müzeler böylece çocuklarda daha fazla merak uyandırıyor ve bir yandan müze kültürü de aşılanıyor. Ayrıca dev dokunmatik ekran üzerinde oynanabilen Tarihi İstanbul mekanlarının yansıtıldığı interaktif bir oyun da ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor. Müzenin çeşitli yerlerinde yer alan dokunmatik bilgi ekranları aracılığıyla da binlerce bilgiye kolaylıkla ulaşılması sağlanıyor.  

Twitter Kullanıcılarının Neredeyse Yarısı Pasif