Dijital dönüşüm sektörleri yeniden şekillendiriyor: Yeni dünyaya hoş geldiniz

Dijital Hizmet Vergisi

Pandemi ile birlikte iyice kendisini belli eden dijital dönüşüm, sektörleri yeniden şekillendirmeye devam ediyor. Elbette her alanda aynı seviyede etki yaratmadı. Hadi gelin konu ile ilgili tüm detaylara birlikte bakalım.

Dijital dönüşüm denilince akıllara ilk olarak genellikle Microsoft ve Google gibi firmalar geliyor. Böylesine derin bir dönüşüm elbette sadece büyük markaları etkilemedi. Aynı zamanda diğer küçük işletmelere de yoğun etkide bulundu. Microsoft bundan kısa bir süre önce daha çok işletim sistemi üzerine yoğunlaşırken şimdilerde görüntülü konuşma ekibini bile fazlasıyla genişletti.

Dönüşümü en hızlı geçiren markalardan bir diğeri olan Google ise hizmet çeşitliliğini artırdı. Arama motoru olarak hizmet hayatına başlayan bu marka ilerleyen yıllarda neredeyse tüm sektörlerde hizmet verdi. Dijital dönüşüm ile birlikte Google bu konuda bayrak taşıyıcılığı yaptı.

Dijital dönüşüm sektörleri tüm dünyaya bağladı

Pandemi süreci ile birlikte dijital dönüşüm yaşayan bir diğer sektör ise ticaret alanında oldu. Bildiğiniz üzere Türkiye’de birçok ülkede yakın bölgelerdeki marketler tercih edilirdi. Buna elektronik alet satan marketleri de dahil edebilirsiniz. Ancak yeni dijital dönüşüm ile birlikte e-ticaret en az yüzde 60 oranında arttı.

dijital dönüşüm sektörleri

Türkiye’de de geçtiğimiz günlerde internet üzerinden alışveriş yapma ile ilgili bir çalışma başlatılmıştı. Devam eden araştırma sonuçlarına göre Türkiye’deki vatandaşların yüzde 70 gibi bir bölüme internet üzerinden alışveriş yapmaya sıcak bakıyor.

Türk Telekom’da işe alım işlemi tamamen dijital

Amazon ve Google gibi markaların işbirliği sayesinde e-ticaret hiç olmadığı kadar büyük bir kapasite kazandı. Dijital dönüşüm tüm sektörleri etkilemeye devam ederken gözler pandemi sonrasına çevrildi. Peki sizce pandemiden sonra dijital dönüşüm bu kadar hızlı devam edecek mi?