Red Hat’in 2019’dan beklentileri büyük. Haluk Tekin ile dijital dönüşümü konuştuk

maxresdefault 9

Red Hat Forum Türkiye 2018 etkinliği geçtiğimiz günlerde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. BT Günlüğü olarak biz de etkinlikteydik ve size Red Hat Türkiye Genel Müdürü Haluk Tekin ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sunuyoruz.

Red Hat ‘ten Haluk Tekin ile yaptığımız röportajdaki bazı dikkat çekici detayları sıralamamız gerekirse…

– Red Hat firması yaklaşık 4 yıldır Türkiye’de faaliyetlerini yürütüyor. Hem satış tarafında hem de giderek büyüyen danışmanlık ve eğitim ekipleri var. Müşterilere dijital dönüşüm noktasında çözümler sunuyor.

– Red Hat’in sunduğu yazılımların tamamı açık kaynak kodlu. Dolayısıyla ilk etapta müşterilerin yazılımlara kolaylıkla ulaşmaları ve kullanmaları hedefleniyor. Sonrasında talep olursa da anlaşma imzalanarak ortak bir plan çiziliyor. Açık kaynaklı yazılımların firmalara büyük faydaları var.

– Red Hat, Türkiye’de 4 ana sektör üzerine çalışmalar yürütüyor. Bunlardan ilk ikisi Telco ve finans sektörleri. Red Hat hem büyük operatörlerle hem de büyük bankalarla ortak projeler geliştiriyor. Bu iki sektörün ardından da kamu ve perakende sektörlerine yönelik çalışmalar var.

İyi seyirler.

Huawei Mate 20 Lite inceleme