Dev Savaş: Android L vs iOS 8

Dev Savas Android L vs iOS 8

Apple hayranları iPhone 6 ile alay eden Android fanlarına cevap geldi.

Geçtiğimiz hafta Android fanları teknoloji devi Apple’ın tanıttığı yeni iPhone modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile dalga geçmişti. Ancak dalga geçenlere iPhone fanlarından cevap bir infografik ile geldi.

Dev Savas Android L vs iOS 8

İlk Android işletim sistemini barındıran akıllı cihaz T-Mobile aracılığıyla 3.2 inç ekran ile 2008 yılında gelmişti. Aynı yıl içerisinde Apple’da iPhone modelini 3.5 ekran boyutu ile duyurmuştu. Motorola Droid tanıtıldığı zaman iPhone’nun ekran boyutundan 2 inç fazlaydı ve bu boyut ile gurur duyuyordu ve her geçen gün Android telefonların boyutu büyümeye devam etti.

Android fanları tarafından bir infografik yayınlayarak iPhone 6 ve 2012 yılında gün yüzüne çıkan Nexus 4 ile karşılaştırıldı. Bu infografik ile 4.7 inç ekran ve NFC dahil birçok özelliğin aynı olduğu ima edildi. Beraberinde Android fanları infografiğin altına “Sevgili iPhone kullanıcıları 212 için hoşgeldiniz” yazdı.

Apple fanatikleri tarafından yanıt gecikmedi ve Android L işletim sistemine sahip son model Nexus modeli ile iPhone 6 özelliklerini karşılaştırarak cevap verdi. Bu infografikte ise “Sevgili Android L kullanıcıları: 2008 için Hoş Geldiniz” notu yer alıyor. Bu not ile Android L ile gelen bazı özelliklerin iOS işletim sisteminde 2008 yılından beri var olduğu ima edildi. Bunlara örnek olarak 64-bit desteği, kilit ekranı bildirimleri ve üreticilerin geç güncelleme vermesi gösterilebilir.

Her iki cephede kozlarını oynadı, ya sizin tercihiniz hangisi olurdu?

İşte paylaşılan o infografikler;

Dev Savas Android L vs iOS 8

Dev Savas Android L vs iOS 8

Türk Yapımı Giyilebilir Fare!