Dell Dizüstü Bilgisayarlarının Kokmayacağı Garantisini Veriyor

Dell Latitude E6430

Kullanıcılar yeni model Dell Latitude E6430 dizüstü bilgisayarlarının kedi çişi gibi koktuğunu sosyal medyada bir çok kez paylaştılar fakat şirket üretim sürecinde kedi çişine benzeyebilecek bir bileşik kullanmadığını iddia etti. 

Bu durum eğlenceli gibi düşünülebilir fakat şaka da değil. Dell’in bu yeni dizüstü bilgisayarları gerçekten tomcat’ler gibi kokuyor. Ve kullanıcılar geçtiğimiz haziranda Dell’in destek forumlarında şikayetlere başladılar.Dell Latitude E6430

Birisi bilgisayarının çok kötü koktuğunu ve toplantılara gitmekten korktuğunu dile getirdi. Bu konu Reddit’de 29 Ekim’de yapılan bir açıklama ile dikkatleri daha da bu disüztü bilgisayarlara topladı. Açıklamada koku kesinlikle ürün veya diğer biyolojik bir materyal değil şeklinde ibare bulunuyordu. Test edilen parçaların kokmadığı %100 olarak onaylandı. Kokuya sebep olan durum ise üretim aşamalarıydı ve Dell şu anda bu aşamaları değiştirdi.

Şirket, bu modelin, sağlığı tehdit edecek her hangi  bir bileşen içermediğini de belirtti. Dell dizüstü bilgisayarın daha yeni versiyonlarında bu kokuya rastlamayacağımızı garanti etti ve kokulu bilgisayarların etkilenen parçalarını değiştireceğini söyledi.