Dacia Sandero teslimatları durduruldu!

Dacia Sandero

Romanyalı otomobil üreticisi Dacia’nın B segmenti küçük aile arabası Sandero’nun teslimatları durduruldu. Hava yastıklarıyla ilgili yaşanan teknik bir sorun nedeniyle uzun bir süre Dacia Sandero teslimatı yapılmayacak. İşte detaylar.

Fransız otomotiv devi Renault’un Romanya birimi Dacia tarafından 2007 yılından beri iki nesil boyunca üretilen beş kapılı süpermini hatchback modeli Sandero’nun teslimatları süresiz olarak durduruldu. Teslimatların durdurulmasının sebebi ise serisindeki hava yastıklarında ortaya çıkan teknik bir sorun olarak açıklandı.

Hava yastıklarında ortaya sorun (yanlışlıkla açılma yada hiç açılmama) güvenlik endişelerini beraberinde getirdi. Bu şekilde teslim edilemeyecek olan çok sayıda Dacia Sandero şimdilik beklemede. Romanyalı üretici hatanın düzeltilmesi için yeni parça tedarik edilmesini bekliyor. Bu durum teslimat sürelerinin bir hayli uzamasına neden olacak gibi görünüyor.

Dacia Sandero teslimatları üç aya kadar uzayabilir!

Yeni parçaların tedarik edilmesi ve hatalı parça değişimi teslimat sürelerini bir hayli uzattı. Eğer kısa bir süre önce bu modelin siparişini verdiyseniz ve aracınızın teslimatı hala gerçekleşmediyse bunun sebebini artık biliyorsunuz. Öte yandan müşterilerin yeni siparişler verebilmesi hala mümkün. Tabii yetkili satış bayilerinde görevli satış danışmanları tarafından teslimat sürelerinin her zamankinden biraz daha uzun olacağı konusunda uyarılmaları şart.

Dacia, Air Bag sistemlerindeki hatadan Sandero serisinin satılan örneklerinden birkaçının etkilendiğini açıkladı. Modeli son teslim alan müşterilerin en kısa zamanda bilgilendirilerek hatayı düzeltmek üzere servislere çağrılacakları bildirildi.

Yeni otomobillerin pasif güvenlik sistemlerinde çeşitli güvenlik zafiyetleri ortaya çıkaran bu tür hatalara daha önce çokça rastlandı. Bunların sonuncusu ise geçtiğimiz Ağustos ayında gündeme geldi. Bazı Volkswagen ve SEAT modellerinin arka yolcu emniyet kemerlerinde aniden açılma problemi tespit edilmişti. Ancak söz konusu hatalı araçlar uzun bir süre müşterilere bir feragatname imzalatılarak satıldı. Hatanın kesin olarak çözümü ise Kasım ayı içerisinde gerçekleşecek.

Volkswagen ve SEAT hatalı otomobilleri satmaya devam ediyor!

Dacia Sandero