Cyberpunk 2077 yine ertelendi

Cyberpunk 2077’nin yeni nesil sürümü ertelendi

CD Project RED’in yıllardır beklenen oyunu Cyberpunk 2077 yine ertelendi. Neyse ki bu seferki erteleme öyle 2-3 ay olmayacak.

The Witcher 3’ün geliştiricisi CD Project RED’in merakla beklenen yeni oyunu Cyberpunk 2077 erteleme üzerine erteleme alıyor. En son Kasım ayına ertelenen oyun için bitti denmişti. Hatta geliştirici ekip oyunun GM sürümünün hazır olduğunu bile açıklamıştı. Ancak bugün ne olduysa oldu ve oyunun ertelendiği açıklandı.

PlayStation 5 Türkiye fiyatı daha düşecek mi?

CD Project RED, oyunun 21 günlük bir erteleme alacağını ve 10 Aralık 2020 tarihinde çıkacağını açıkladı. Yeni nesil oyun konsolları için optimizasyon üzerinde çalışan ekip, bu erteleme ile yılın oyunları ödüllerine de katılamayacak.

The Last of Us Part II ile çarpışmak istemeyen CD Project RED, belki de bu kararı 2021 yılında düzenlenecek olan yılın oyunları etkinliğine katılmak için aldı…

CD Projekt RED tarafından yapılan açıklamaya aşağıdan ulaşabilirsiniz;

Bugün, Cyberpunk 2077’nin yayınlanma tarihini 21 gün ileriye taşımaya karar verdik. Yeni çıkış tarihi 10 Aralık. Büyük olasılıkla, kafanızda pek çok duygu ve soru var, bu yüzden, öncelikle ve en önemlisi, lütfen özürlerimizi kabul edin.

Şu anda bizim için en büyük zorluk, oyunu güncel nesil, yeni nesil ve PC’de aynı anda göndermek, bu da oyunun 9 sürümünü hazırlamamızı ve test etmemizi gerektiriyor.

Cyberpunk 2077, neredeyse bir yerlerde yeni nesil bir başlık olmaya doğru geliştiğinden, her şeyin iyi çalıştığından ve her sürümün sorunsuz çalıştığından emin olmamız gerekiyor. Birisi 21 günün bu kadar büyük oyunda fark yaratmayacağını söyleyebilir ama 21 gün gerçekten fark ediyor.

Oyunun altın sürümüne ulaştığını söylemiştik. Evet altın sürüm oyunun yapım aşamasının tamamlandığını gösterir fakat bu bizim oyunun kalitesini arttırmaya devam ettirmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.

Yaptığımız iyileştirmeleri İlk gün yaması ile oyuna ekleyeceğiz. Gecikmenin sebebi bu iyileştirmelerin düşündüğümüzden biraz daha uzun sürmesi.

Elimizde inanılmaz bir oyun olduğunu düşünüyorum. Ve yaptığımız bu kararlar, en zor kararlar bile eğer sizi aşık olacağınız bir oyuna yönlendirecekse bunun için en zorlu kararları bile verebiliriz.