Çözüm Kumbarası Roadshow’unun Son Durağı Gaziantep Üniversitesi Oldu

BA1 2

Intel Türkiye’nin hayata geçirdiği, Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası’nın üniversite roadshowları, Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikle sona erdi.  

 Intel Türkiye’nin, gençleri sosyal inovasyona teşvik etmek, gençlere Türkiye’nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası projesini anlatmak amacıyla düzenlediği üniversite roadshow’ları sona erdi. Etkinliğin son durağı olan Gaziantep Üniversitesi’nde Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’un açılış konuşmasının ardından Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, teknolojinin bireylerin ve toplumların geleceğini değiştirme gücünü, bu alandaki hızlı gelişmeleri ve sosyal inovasyonun önemini anlattı.

BA1

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, konuşmasında herkesin ve herşeyin birbirine bağlı olduğu yeni dünyada teknolojinin önemine dikkat çekti. Teknolojinin toplumları demokratikleştirdiğini, fırsat eşitliği sağladığını anlatan Aydın, “Teknoloji sayesinde insanlar kaderlerini kendi ellerine alabiliyor. İnovatif fikirler toplumları ve dünyayı değiştirebiliyor” dedi. Teknoloji sayesinde günümüzde fikirlerin hızla ve düşük maliyetlerle hayata geçebildiğini kaydeden Aydın, “Türkiye’nin toplumsal sıçraması için en büyük güç ve fırsat, siz yaratıcı gençlerimizsiniz. Çözüm Kumbarası projesiyle heyecanlarınızı, parlak fikirlerinizi toplumsal değerlere dönüştürme fırsatı sunuyoruz. Çözüm Kumbarası için projelerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Endeavor Genel Sekreteri Didem Altop’un “Sosyal Girişimcilik ve Teknoloji” konulu sunumunun ardından, Dijital İletişim Uzmanı Ercüment Büyükşener de bir konuşma yaptı. Giderek küresel bir köye dönüşen günümüz dünyasının yeni adetleri ve yeni kavramları konuşmayı gerekli kıldığını söyleyen Büyükşener, dijital vatandaş olmak, inovasyon ve girişimcilik konusunda öğrencilere önerilerde bulundu.

Roadshow kapsamında Ashoka Gençlik Projeleri Koordinatörü Nick McGirl’in yönetiminde gençlere hayata geçirecekleri sosyal girişimcilik projelerinde yol göstermek amacıyla bir de atölye çalışması gerçekleştirildi. Workshop’ta ekiplere ayrılan gençler, belirledikleri toplumsal sorunlara yönelik çözüm önerileri oluşturdular, bu projeleri diğer ekiplere sundular ve belirlenen kriterler doğrultusunda üzerlerinde tartıştılar.

iPhone 6′dan Yeni Görüntüler Var!