Çözüm Kumbarası Gençler İçin Yollarda

cozum kumbarasi intel

Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası’nın üniversite roadshowları Ege Üniversitesi’nde başladı.

Intel’in Aralık ayında başlattığı Çözüm Kumbarası, Türkiye’nin gençlerini Türkiye’nin geleceğini değiştirmeye davet ediyor. Türkiye’nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası projeyi gençlere tanıtmak ve katılımlarını teşvik etmek amacıyla üniverisiteleri geziyor. İlk durak Ege Üniversitesi, 250’ye yakın öğrenci katılımıyla başladı.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın roadshow etkinlikleri için “Intel gençlere çok güveniyor. Onların heyecanlarını, genlerindeki tutkuları toplumsal değerlere dönüştürmelerine imkân sağlıyor. Çözüm Kumbarası projesiyle sosyal inovasyonu hedeflememizin temelinde de bu var. Türkiye’nin toplumsal sıçraması için en büyük güç gençlerimiz. İçlerindeki yaratıcılığı ve potansiyeli keşfetmeleri ve geliştirmeleri için destek oluyoruz” dedi.

 CozumKumbarasi2

Roadshow kapsamında tüm üniversitelerde Ashoka tarafından, katılımcıların kendi sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon projelerinin hazırlanmasında yol gösterecek bir atölye çalışması da gerçekleştiriliyor.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’ın katılımıyla bir sonraki durak 10 Mart’ta Ankara Ortadoğu Teknik Üniversitesi olacak. Etkinlik 13 Mart’ta İstanbul Teknik Üniversitesi, 12 Nisan’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve 30 Nisan’da da Kayseri Erciyes Üniversitesi ile devam edecek…

Sosyal Medyanın Gücünü Hafife Almayın