Covid-19 ile ilgili uygulamalar çöküyor!

Covid-19 ile ilgili uygulamalar çöküyor!

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 takibi için geliştirilen uygulamar Androd telefonlarda çökme sorunuyla karşı karşıya. Bazı uygulamalar tamamen açılmazken bazılarının ise virüsle temas bildirimleri çalışmıyor. Sorunun nedeni heüz belli değil.

Android Exposure Notifications System kullanan uygulamalar şu anda yükleme sorunları yaşıyor. COVID-19’un yayılmasını Bluetooth aracılığıyla izleyen Android uygulamalarının yüklenmesi veya düzenli olarak virüs kontrolü kontrolleri yapması normalden daha uzun sürüyor. The Verge’e göre Google’ın mühendisleri, Anroid Exposure Notifications sistemini dünya çapında kullanan tüm uygulamaları etkileyen sorunu çözmeye çalışıyor.

Covid-19 ile ilgili uygulamalar çöküyor!

Bir Google sözcüsü Engadget’e “Android Exposure Notifications System kullanılarak geliştirilen Android uygulamalarını etkileyen bir sorunun farkındayız” dedi. “Mühendislerimiz sorunu araştırıyor.” diyerek ekledi. Twitter’da, İngiltere ve Galler’deki COVID-19 uygulamasının kullanıcılarının bildirim yağmuruna tutuldukları bir yükleme ekranı bildirimi aldıkları da belirtildi. Sağlık otoritesi, sorunu en kısa sürede çözmek için Google ile birlikte çalıştığını söyledi. Sorunun net sebebi belli değil ancak virüsün mutasyon geçirmesiyle uygulamaların kullanımının birden artmış olmasından kaynaklanan bir problem ihtimaller arasında.

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında kamu sağlığı kurumlarına sundukları bir temas izleme sistemi üzerinde Apple ile işbirliği yapmıştı. Uygulamaların android telefonlara kıyasla Apple’da daha iyi perfomans sergilemesi muhtmel. Ancak Apple’ın Covid-19 ile ilgili uygumalarında Anroid telefonlarla benzer sorunlar yaşayıp yaşamadığı henüz bildirilmedi.

Logitech M190 kablosuz mouse: İki elde de kullanıma uygun