Cortana Onlarla Konuşmayacak!

Cortana Onlarla Konuşmayacak

Geçtiğimiz haftalarda Windows Phone 8.1 ile gelen en önemli yenilik beta aşamasındaki Cortana olmuştu.

Sesli dijital asistan olarak karşımıza çıkan Cortana‘nın ufaklıklarla konuşmayacağı ortaya çıktı. Birçok kullanıcıyı etkilemeyi başaran dijital asistanın bir yaş sınırı koyduğu, 13 yaşın altındaki kullanıcılar ile konuşmayacağı belirtildi.

Cortana Onlarla Konuşmayacak!

CNet tarafından sunulan rapora göre 13 yaşının altındaki çocuklarla konuşmayacak olan Cortana; “Üzgünüm, size yardım edebilmem için yaşınızın biraz daha büyük olması gerekli.” şeklinde seslenecek. Bu kısıtlamanın sebebi ise ABD hükümetinin COPPA (Çocuklar için Çevrimiçi Gizliliği Koruma Kanunu).

Apple firmasının Siri‘si gibi kullanıcıların kendisine soru sormasına izin verirken, bazı işlemleri sadece ses komutu ile yerine getirebiliyor. Cortana‘yı kullanıcıların verilerini toplayarak sunuculara göndererek geliştirmeye hedefleyen Microsoft’un bu hamlesi COPPA‘ya ters düşüyor.

13 yaşın altındaki çocukların ebeveynlerinin izni olmaksızın internette bilgi paylaşmasını kısıtlayan COPPA, dijital asistanda bir yetişkin denetimi işlevi olmadığı için 13 yaş altı çocukların bu servisi kullanımını kısıtlıyor.

CNet raporunda dijital asistanın herkes için duyurulmadan önce yapılacak bazı değişiklikler ile bu kısıtlamalardan kurtulacağını belirtiyor.

Internet Explorer Kullanıcıları Tehlikede!