Çocuklarda cep telefonu kullanımı tehlikesi

Çocuklarda akıllı telefon kullanımı donanım günlüğü

Teknolojinin günlük hayatımızdaki en büyük karşılığı yani somut hali herhalde bilgisayarlar ve telefonlardır. Hayatımızda büyük kolaylıklar sağlarken tabii ki zararları da oldukça fazla.

Kaliteli bir yaşamdan uzaklaştırırken sosyalleşme açısından da sıkıntılar yaratabiliyor. Çocuklarda cep telefonu kullanımı büyük sorunlar yaratırken uzmanlar bu konuda uyarıyor. İtalyan gazeteci ve araştırmacı Milena Gabanelli cep telefonları ve dalgalarının potansiyel zararlı etkilerine karşı savunmak için her zaman kulaklık kullanmayı ve telefonu kulağınıza ve vücudunuza çok yakın tutmamayı tavsiye ediyor. Eğer çocuklarınız cep telefonunu bir müzik çalar olarak kullanıyorlarsa, bu zaman telefonun şebeke fonksiyonunu devre dışı bırakarak kullanmalarına izin verebilirsiniz. Bu durumda aynı zamanda telefonun pili de daha uzun sürer.

Dünya Sağlık Örgütü soruşturma geçirecek! Sular iyice ısınıyor

Çocuklarda cep telefonu kullanımı

Bir diğer önemli gösterge yalnız acil durumlarda çocuklara cep telefonunu kullanmalarına izin vermektir. Eğer arabadaysanız pencereni biraz açmanız gerekiyor. Çünkü araba, tren gibi yerlerde telefon sürekli sinyal aramak zorunda olduğundan dalgalar daha fazla oluyor.

Fransa’da çocuklarda cep telefonu kullanımı yasaklanmıştır.

Aynı konuyla ilgili ülkemizde de yasaklamaların olması çok iyi olurdu. Cep telefonlarının çocuklar arasında sınırlı kullanımı onların eğitimlerine de iyi etki edecektir. Yüksek Sağlık Kurulumu cep telefonlarının yoğun kullanımının çocuklar arasında bazı kanser hastalıklarına neden ola bileceğini de göz ardı etmemiştir. En fazla risk altında olanların en az on yıl günde yarım saat için telefon kullananlar olduğunu söylüyorlar.

Çocukların beynine bu dalgalar daha derine nüfuz ediyorlar ve tehlikesi bu yüzden daha fazla. Uzmanların annelere hala resmi olarak çocuklar arasında cep telefonu kullanımına dair yasak olmasa da,  alarak önlemlerini alarak çocuklarınının sağlığını düşünerek belli yaşa kadar bunu onlara yasaklaması ya da kontrollü bir şekilde kullanmaları gerektiğini iletiyor.