Çileden çıkaran internet hızı: Bazı ülkeler Google’a bile bağlanamıyor

Keenetic Premium internet

Çileden çıkaran internet hızı hepimizin en büyük problemlerinden bir tanesi. Peki hem dünyada internet hızı fazlasıyla düşük olan ülkeler hangileri? İşte konuyla alakalı merak edilenler.

İnternet hızının çok üst seviyelerde olduğu İskandinav ülkelerini bir kenara bırakırsak dünyanın önemli bir bölümünde büyük bir sorun yaşanıyor. İnternet birçok ülkeye gitse bile yine de hız bakımından iyi bir hizmet sunamıyor. Her geçen gün daha fazla ihtiyacımız olan internet teknolojileri ne yazık ki bazen sinir harbi bile yaşatabiliyor.

Oyun oynarken ya da video izlerken internetin sürekli donması ciddi sorunlara neden olabiliyor. Hatta fatura öderken bazen yanlışlıkla internet bağlantısı kesiliyor ve herşey altüst oluyor. Pandemi süreci ile birlikte eğitim sektörünün bile online sisteme geçmesi internetin önemini kat kat arttırdı. Fakat bazı ülkeler neredeyse Google’a bile bağlanmakta zorlanıyor.

Çileden çıkaran internet hızı hangi ülkeleri etkiliyor?

En kötü internete sahip ülkeler sıralamasında Türkmenistan başı çekiyor. Bu ülkede sabit geniş bant puanı 4.19 Mbps seviyesinde. Hızlı internetin burada büyük bir lüks olduğunu söyleyebiliriz. Onun hemen ardından Yemen, Ekvator Ginesi, Küba ve Cezayir gibi ülkeler geliyor.

Çileden çıkaran internet hızı

Komşumuz olan Suriye ise yine internet hızı konusunda oldukça kötü durumda ve internet hızı 9.97 Mbps düzeyinde. Afrika’nın en fakir ülkesi olarak bilinen Burundi ise yine görebileceğiniz en kötü internet hizmetlerinden birisine sahip. Burada internete bağlanan birisi en fazla 9.54 Mbps hıza ulaşabiliyor.

İnternet reklamlarından rahatsızlık duyanların sayısı artıyor: Türkiye için ilginç istatistik

Listenin devamına bakıldığında yine demokratik Kongo ve Sudan gibi ülkeleri görüyoruz. Genel olarak bakıldığında Afrika ve Ortadoğu’nun bazı ülkelerinde internet gerçekten de korkunç bir hıza sahip. Türkiye ise 35.16 Mbps hız ile birlikte 180 ülke arasında 102. oldu. Peki sizce Türkiye’de internet hızı yeterli mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.