Çiğ köfte yurtdışında popüler oldu

Çiğ köfte yurtdışında popüler oldu

Çiğ köfte  Türk mutfağında en sevilen fast food ürünler arasında yer alıyor. Ancak ünü şimdi yayılıyor. İşte tüm detaylar.

Ülkenin en popüler fast food ürünlerinden biri olan çiğ köfte, geleneksel olarak Türkiye’nin güneydoğusunda yeniyor. Türk mutfağına aşina olmayanlar, ülkenin en popüler ve her yerde bulunan, ülke çapında binlerce büfede bulunan yemeklerinden birinin çiğ köfte olduğunu bilmiyor olabilir. Kelime anlamı “çiğ köfte” olsa da çoğu zaman tamamen vegan malzemelerden yapılan yiyecek yurt dışında da ünlü oldu. Bu yemek geleneksel olarak çiğ kıyma, bulgur ve bol miktarda baharat ve yeşillik karışımından oluşuyor.

Ancak yemeğin 2008 yılında AB sağlık kuralları uyarınca satışı yasaklanınca çoğu üretici, roka, maydanoz, göbek marul, dilimlenmiş domates ve biraz nar ekşisi içeren gözleme içine sarılmış bulgur ve fındıktan yapılan etsiz bir versiyona geçti. Geçtiğimiz yirmi yılda, Türkiye’nin dört bir yanında bu ucuz, taze, sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıkları sunan çok sayıda zincir ortaya çıktı. Öğrencilerden tutun atıştırmalık yemek isteyen herkes çiğ köfte yiyor.

Çiğ köfte yurtdışında popüler oldu

Bu meşhur yemek, Türkiye’nin güneydoğu illerinden geliyor ve özellikle Adıyaman ve Şanlıurfa şehirleriyle ve sıra gecesi olarak bilinen, konukların çaylarını yudumladıkları, sohbet ettikleri sırasında yeniyor. Bazen alkol, gürültülü müzik ve dansın da dahil olduğu bu törenler, özellikle Güneydoğu mutfağının İstanbul’a ve Türkiye’nin batısındaki diğer büyük şehirlere yayılmasıyla birlikte, yıllar içinde Türkiye genelinde daha geniş bir kültürel önem kazandı.

Huawei MatePad 11.5 S tablet inceleme: Hem tablet, hem dizüstü deneyimi