Çift Sim kartlı iPhone gelebilir!

Çift Sim kartlı iPhone

iOS 12’nin beşinci beta sürümü ile çift Sim kartlı iPhone desteğinin geleceği ortaya çıktı. Peki, Apple çift Sim kartlı iPhone modellerini ne zaman tanıtacak? Bu modeller Türkiye’de satışa sunulacak mı? İşte detaylar!

Apple, geliştiricilerinin karşısına iOS 12 Beta 5 sürümü ile çıktı. Cupertinolu firma her zaman olduğu gibi yeni beta sürümünde bir takım yeni kodlara yer verdi. Geliştiriciler tarafından ortaya çıkarılan yeni kodlar çift Sim kartlı iPhone modellerinin geleceğinin sinyallerini veriyor.

iOS 12 Beta 5’in kodlarında secondSimStatus ve secondSimTrayStatus ibareleri dikkat çekiyor. İkinci bir Sim kartın durumunu görüntülemek için yer alınan bu kodlar, çift Sim destekli iPhone modellerinin yakında duyurulabileceği anlamına geliyor.

Çift Sim kartlı iPhone Çin’e özel olabilir!

Ancak Apple, bu iPhone modellerini global pazarda sunmak yerine Hindistan ve Çin gibi çift Sim’in çok rağbet gördüğü ülkelerde satışa sunabilir. Bu ülkelerde eğer bu modeller satılırsa; iki hattında LTE desteklemesi batarya açısından kötü olacağı için bağlantıları LTE+3G şeklinde olacaktır.

iPhone 11 Plus ve iPhone SE Plus yanyana görüntülendi!

Türkiye pazarında satışa sunulsa bile Çift sim desteğinden dolayı verginin de artacağını ve bu modellerin 10.000 TL‘yi aşabileceğini belirtelim.

 

çift Sim kartlı iPhone

Eylül ayında düzenlenecek olan iPhone etkinliğinde, iPhone X Plus, iPhone 9 ve iPhone 9 Plus modellerinin sergileneceğini biliyoruz. Ancak tahminlerimize göre; Apple bu etkinlikte çift sim destekli iPhone modelini tanıtmayacak. Bu modellerin Çin’de bir etkinlik düzenlenip orada tanıtılma ihtimali çok yüksek görünüyor.